Мода, модни тенденции, здраве, красота и лайфстайл списание и директория

Fashion.bg » Новини » Млади дизайнери

Млади дизайнери


Изберете страница:  «2 3 4 5 6 7 8 9 10 »


Бакалаврите по мода от НХА получиха първото си професионално предизвикателство


Бакалаврите по мода от НХА получиха първото си професионално предизвикателствоВпечатлени от таланта на младите дизайнери, собствениците на сладкарници “Неделя” – Радослава и Георги Минчеви обявиха открит конкурс сред студентите на НХА за изготвянето цялостен проект за дизайн на облеклата на служителите в сладкарниците. “Екипът на Неделя винаги се е възхищавал на таланта и невероятната креативност на младите. От 3 поредни години вървим ръка за ръка с модата - обръщаме се към популярен български дизайнер, който създава специална колекция “Неделя”. Останахме очаровани от разнообразието в облеклата на студентите и решихме да им дадем шанс да се утвърдят, като предложат проекти за униформено облекло на нашите служители. Разчитаме на свежите идеи и разкрепостения им стил”, заяви г-н Георги Минчев – собственик на сладкарници “Неделя”. Всички желаещи да се включат в конкуса могат да получат повече информация на www.nedelya.com

подробно...


“Студентите по мода са експериментатори”


“Студентите по мода са експериментатори”

Какви дисциплини изучават студентите в специалност “Мода”? Какви умения придобиват?
Основната дисциплина е МОДЕН ПРОЕКТ. Изучават се също КОНСТРУИРАНЕ, ТЕХНОЛОГИЯ, ТЕОРИЯ НА МОДАТА, ИСТОРИЯ НА КОСТЮМА, ГРАФИЧЕН и ТЕКСТИЛЕН ДИЗАЙН и др. задължителни за НХА дисциплини.

По колко време е необходимо да отделят младите дизайнери в практика под ръководството на преподавателите си? Работят ли вкъщи самостоятелно?
Всеки един учебен процес изисква задължителни срещи с преподавателите, в които се задават теоретични и практични задачи. Студентите, от своя страна, разработват не малка част от темите си у дома. Времето, което отделят младите дизайнери зависи от уменията, амбицията и готовността за работа.

подробно...


Студенти по мода ще се дипломират с оригинално ревю


Студенти по мода ще се дипломират с оригинално ревюПървите сериозни стъпки към представянето на собствени модни проекти пред отбрана публика ще направят бакалаврите от специалност “Мода” на Националната художествена академия. Това ще се случи по време на дипломното им ревю на 22 юни 2006 г. в сградата на НХА. Студентите от последния IV-ти курс, випуск 2006 са се подготвяли за този момент в продължение на една година. Всеки един от тях е натрупал не само теоритичен, но и практичен опит за това как една оригинална идея се реализира на практика, пресъздавайки я чрез дрехата. Преподаватели на студентите са изтъкнати изкуствоведи и дизайнери: проф. Греди Асса – ръководител на специалност „Мода”, доц. Майа Богданова, доц. д-р Любомир Стойков, проф. Панайот Панайотов, д-р Яна Костадинова, Анна Аврамова, Соня Ковачева, арх. Ралица Коева. Ръководител на курса е Катерина Цанева.

подробно...


Младото поколение дизайнери влива свежа кръв в Българската мода.


Младото поколение дизайнери влива свежа кръв в Българската мода.По време на официалната благотворителна премиера на “Алманах на българската мода 2006” авторът на луксозното издание Любомир Стойков сподели пред гостите своя оптимизъм за развитието на българския моден дизайан. И сякаш за да потвърдят неговите думи, по време на ревю-спектакъла младото поколение дизайнери демонстрира широк замах на творческото си въображение, истински професионализъм при изпълнението на дизайна и актуалност на модната линия. Под името “БиПоне” се представи артистичният тандем в любовта и творчеството – Биляна Кирилова и Петър Пелов, които живеят и творят в една от столиците на модата, изкуството и валса – Виена. Биляна Кирилова е дипломиран моден дизайнер, а Петър Пелов - дизайнер, стайлинг, консултант и модел.

подробно...


Мария D’Gatta миксира цветове и материи


Част от новата генерация български дизайнери привлича вниманието с оригиналната си мисъл и стремежа към богати художествени инвенции. Към този тип млади творци принадлежи и дизайнерката Мария Котева ( модна къща Мария D’Gatta ). В духа на световните модни традиции, тя ще представи най-новата си колекция пролет-лято 2006 по време на изискано ревю още преди края на тази година.

подробно...


Търсите моден дизайнер, моделиер или конструктор?


На 29 октомври 2004 от 10:00 часа в зала Атлантик на Международния Конгресен център в Пловдив изпълнителният директор на Агенцията по заетоста към Министерство на труда и социалната политика на Република България г-н Сотир Ушев ще открие официално ПЪРВАТА НАЦИОНАЛНА ДИЗАЙНЕРСКА БОРСА.

подробно...


Млади стилисти-дизайнери смаяха публиката с оригинални модели


Млади стилисти-дизайнери смаяха публиката с оригинални модели
Националният съвет по моден дизайн, Националната камара за мода заедно с Община Несебър проведоха от 23 до 25 юли в Амфитеатър - Несебър, заключителните ревю-спектакли от Първия национален конкурс за млади стилисти дизайнери.

Международното жури се председателстваше от Христина Христова, министър на труда и социалната политика.

подробно...


Финал на конкурса за млади стилисти-дизайнери в Несебър


Финал на конкурса за млади стилисти-дизайнери в НесебърНа 23, 24 и 25 юли в Амфитеатъра на Стария Несебър ще се проведат заключителните финални спектакли от ІІІ финален кръг на престижния ежегоден национален конкурс за млади стилисти-дизайнери. Ще бъдат представени 65 модни колекции на номинираните със сертификати за най-добри идейни проекти участници от 59 града в България, представящи 51 средни и висши български училища и колежи по мода и моден дизайн.

подробно...


Летището - кръстопът на различни културни идентичности


Летището - кръстопът на различни културни идентичностиНа 15 юни 2004 от 18:00 часа на бул. “Дондуков” 56 се проведе дипломното ревю – спектакъл на студентите специалност “Промишлени изкуства - мода”, степен бакалавър на Националната художествена академия - София. Проектът носеше символичното заглавие “ЛЕТИЩЕ” и беше възможност за първа професионална изява на групата млади модни дизайнери. Свои творби представиха дипломантите Йоана Маринова (тема “Етапи”), Ратка Джамбазовска (тема “Глобализация”), Верица Цаковска (тема “Идентичност”), Стефка Димитрова (тема “Хаос”), Антония Пашова (тема “Един мъж на летището”), Константин Стоянов (тема “Невербално”), Оливера Атанасовска (тема “Пътуване в киберпространство”), Ванчо Кертаков (тема “Бермудски триъгълник”), Станка Трайкова (тема “Истинското в него”), Леда Екимова (тема “Летище”), Христина Николова (тема “Свобода”), Живка Дачева (тема “Коридор”).

подробно...


Как да станеш моден дизайнер ?


Как да станеш моден дизайнер ?Ако винаги сте искали да станете “художник-живописец” или “моден дизайнер”, то свободната академия за изобразително изкуство “Жул Паскин” ще ви помогне да сбъднете мечтите си. Висшето училище е единственото по рода си в България и е създадено по образец на западно-европейските частни свободни академии през 1993 г.

подробно...Изберете страница:  «2 3 4 5 6 7 8 9 10 »
  • Личности
  • Модели

designer

Ива Екимова


Телевизионна водеща
и още...
Абонамент

Абонирай се за новото в сайта

абонирай се   отпиши се

За сайта ¦ Реклама ¦ Добави сайт ¦ Условия за ползване ¦ Партньори ¦ За контакти
Нарисувай си роклявиж повече

Нарисувай си роклявиж повече