Мода, модни тенденции, здраве, красота и лайфстайл списание и директория

Fashion.bg » Новини » Млади дизайнери

Млади дизайнери


Изберете страница:  «2 3 4 5 6 7 8 9 10 »


Българска мода в сърцето на Виена


Българска мода в сърцето на ВиенаТворческият тандем Биляна и Петър - “Бипоне”, които живеят и творят във Виена, ще открият първото си ателие в центъра на австрийската столица. На 15 февруари т.г. ценителите на модния дизайн на двамата българи ще имат възможност да посетят “Бипоне дизайн ателие”, където ще се предлагат уникални, ръчно изработени тоалети. Артистичното претворяване на идеята за модата чрез музика е само малка част от изненадите, които българските дизайнери са предвидили за гостите. Саксофонистка ще презентира модели от колекцията на фона на джазови изпълнения.

подробно...


Академията за мода обучава модни творци


Академията за мода обучава модни творциЗа първи път Академията за мода организира летен тренинг-семинар за мултимедийно обучение и квалификация на тема “Моден бизнес, пазар и медии” – първо ниво, който се проведе през деня на 19 юли 2006 г. в Парк хотел “Витоша”. В семинара участваха едни от най-известните български дизайнери, носители на наградата “Златна игла” на Академията за мода, редица млади творци и модни журналисти: Албена Александрова, Жана Жекова, Антоанета Долкина, Боряна Григорова, Величка Донова, Виржиния Попова, Галина Жекова, Ганиела Ангелова, Елеонора Кирилова, Емилия Попова, Надежда Алексиева, Николай Бузов, Светослава Миланова, Пенка Обрешкова.

подробно...


Бакалаврите по мода от НХА получиха първото си професионално предизвикателство


Бакалаврите по мода от НХА получиха първото си професионално предизвикателствоВпечатлени от таланта на младите дизайнери, собствениците на сладкарници “Неделя” – Радослава и Георги Минчеви обявиха открит конкурс сред студентите на НХА за изготвянето цялостен проект за дизайн на облеклата на служителите в сладкарниците. “Екипът на Неделя винаги се е възхищавал на таланта и невероятната креативност на младите. От 3 поредни години вървим ръка за ръка с модата - обръщаме се към популярен български дизайнер, който създава специална колекция “Неделя”. Останахме очаровани от разнообразието в облеклата на студентите и решихме да им дадем шанс да се утвърдят, като предложат проекти за униформено облекло на нашите служители. Разчитаме на свежите идеи и разкрепостения им стил”, заяви г-н Георги Минчев – собственик на сладкарници “Неделя”. Всички желаещи да се включат в конкуса могат да получат повече информация на www.nedelya.com

подробно...


“Студентите по мода са експериментатори”


“Студентите по мода са експериментатори”

Какви дисциплини изучават студентите в специалност “Мода”? Какви умения придобиват?
Основната дисциплина е МОДЕН ПРОЕКТ. Изучават се също КОНСТРУИРАНЕ, ТЕХНОЛОГИЯ, ТЕОРИЯ НА МОДАТА, ИСТОРИЯ НА КОСТЮМА, ГРАФИЧЕН и ТЕКСТИЛЕН ДИЗАЙН и др. задължителни за НХА дисциплини.

По колко време е необходимо да отделят младите дизайнери в практика под ръководството на преподавателите си? Работят ли вкъщи самостоятелно?
Всеки един учебен процес изисква задължителни срещи с преподавателите, в които се задават теоретични и практични задачи. Студентите, от своя страна, разработват не малка част от темите си у дома. Времето, което отделят младите дизайнери зависи от уменията, амбицията и готовността за работа.

подробно...


Студенти по мода ще се дипломират с оригинално ревю


Студенти по мода ще се дипломират с оригинално ревюПървите сериозни стъпки към представянето на собствени модни проекти пред отбрана публика ще направят бакалаврите от специалност “Мода” на Националната художествена академия. Това ще се случи по време на дипломното им ревю на 22 юни 2006 г. в сградата на НХА. Студентите от последния IV-ти курс, випуск 2006 са се подготвяли за този момент в продължение на една година. Всеки един от тях е натрупал не само теоритичен, но и практичен опит за това как една оригинална идея се реализира на практика, пресъздавайки я чрез дрехата. Преподаватели на студентите са изтъкнати изкуствоведи и дизайнери: проф. Греди Асса – ръководител на специалност „Мода”, доц. Майа Богданова, доц. д-р Любомир Стойков, проф. Панайот Панайотов, д-р Яна Костадинова, Анна Аврамова, Соня Ковачева, арх. Ралица Коева. Ръководител на курса е Катерина Цанева.

подробно...


Младото поколение дизайнери влива свежа кръв в Българската мода.


Младото поколение дизайнери влива свежа кръв в Българската мода.По време на официалната благотворителна премиера на “Алманах на българската мода 2006” авторът на луксозното издание Любомир Стойков сподели пред гостите своя оптимизъм за развитието на българския моден дизайан. И сякаш за да потвърдят неговите думи, по време на ревю-спектакъла младото поколение дизайнери демонстрира широк замах на творческото си въображение, истински професионализъм при изпълнението на дизайна и актуалност на модната линия. Под името “БиПоне” се представи артистичният тандем в любовта и творчеството – Биляна Кирилова и Петър Пелов, които живеят и творят в една от столиците на модата, изкуството и валса – Виена. Биляна Кирилова е дипломиран моден дизайнер, а Петър Пелов - дизайнер, стайлинг, консултант и модел.

подробно...


Мария D’Gatta миксира цветове и материи


Част от новата генерация български дизайнери привлича вниманието с оригиналната си мисъл и стремежа към богати художествени инвенции. Към този тип млади творци принадлежи и дизайнерката Мария Котева ( модна къща Мария D’Gatta ). В духа на световните модни традиции, тя ще представи най-новата си колекция пролет-лято 2006 по време на изискано ревю още преди края на тази година.

подробно...


Търсите моден дизайнер, моделиер или конструктор?


На 29 октомври 2004 от 10:00 часа в зала Атлантик на Международния Конгресен център в Пловдив изпълнителният директор на Агенцията по заетоста към Министерство на труда и социалната политика на Република България г-н Сотир Ушев ще открие официално ПЪРВАТА НАЦИОНАЛНА ДИЗАЙНЕРСКА БОРСА.

подробно...


Млади стилисти-дизайнери смаяха публиката с оригинални модели


Млади стилисти-дизайнери смаяха публиката с оригинални модели
Националният съвет по моден дизайн, Националната камара за мода заедно с Община Несебър проведоха от 23 до 25 юли в Амфитеатър - Несебър, заключителните ревю-спектакли от Първия национален конкурс за млади стилисти дизайнери.

Международното жури се председателстваше от Христина Христова, министър на труда и социалната политика.

подробно...


Финал на конкурса за млади стилисти-дизайнери в Несебър


Финал на конкурса за млади стилисти-дизайнери в НесебърНа 23, 24 и 25 юли в Амфитеатъра на Стария Несебър ще се проведат заключителните финални спектакли от ІІІ финален кръг на престижния ежегоден национален конкурс за млади стилисти-дизайнери. Ще бъдат представени 65 модни колекции на номинираните със сертификати за най-добри идейни проекти участници от 59 града в България, представящи 51 средни и висши български училища и колежи по мода и моден дизайн.

подробно...Изберете страница:  «2 3 4 5 6 7 8 9 10 »
White Label Expo Frankfurt
  • Акценти
  • Мода
  • Колекции
  • Личности
  • Модели

designer

Алберто Веделаго


Дизайнер
и още...
Абонамент

Абонирай се за новото в сайта

абонирай се   отпиши се

За сайта ¦ Реклама ¦ Добави сайт ¦ Условия за ползване ¦ Партньори ¦ За контакти
Нарисувай си роклявиж повече

Нарисувай си роклявиж повече