ISTITUTO EUROPEO DI DESIGN представя възможности за обучение на български студенти

 представя възможности за обучение на български студенти Един от най-известните колежи за мода и дизайн в света ISTITUTO EUROPEO DI DESIGN с бази в Италия, Испания и Бразилия ще проведе 4 семинара в България, с цел да запознае българските студенти с програмите и възможностите за образование на английски, италиански и испански език.

Семинарите в България ще се организират съвместно с агенция Скай Лайнс и ще бъдат водени лично от регионалния директор на колежа, г-н Антонио Венече, както следва:
София: 14 май от 18.00 часа в зала „Витоша” на х-л „Кемпински Зографски”;
Пловдив: 15 май от 18.00 часа в хотел “Санкт Петербург”;
Варна: 16 май от 16.00 часа във „Фестивален комплекс”;
Бургас: 17 май от 16:00 часа в хотел „Аква”.

На студентите от България Istituto Europeo di Design предлага стандартни тригодишни програми, мастър курсове, едногодишни специализации и летни курсове на 3 езика – английски, италиански и испански. Специално разработените за международни ученици програми са в пет основни области – мода, изкуство, дизайн, мениджмънт и комуникации. По време на семинарите, българските ученици и студенти ще имат възможността да се запознаят по-подробно със специалностите, които се предлагат в колежа. Сред тях се нареждат вътрешен, моден, графичен, бижутериен, промишлен, транспортен и ландшафтен дизайн, маркетинг и реклама в модата, ПР и събитиен мениджмънт, бранд мениджмънт и градска архитектура.

Таксите за обучение за тригодишните стандартни програми на година са: 7700 евро в Барселона; 9000-9400 евро за програмите в Рим, Милано и Торино и 7650 в Сан Пауло. Летните програми в Istituto Europeo di Design варират от 1400 – 2800 евро за четириседмичен интензивен курс на обучение. Всяка година Istituto Europeo di Design предлага стипендии на 30 международни студенти, които покриват таксата за обучение в колежа. За тях се кандидатства с портфолио по предварително зададена тема.

За Istituto Europeo di Design: Колежът е основан през 1966 год. в Италия и има бази в Милано, Рим, Торино, Венеция, Мадрид, Барселона и Сан Пауло. Той е най-големият частен колеж за мода, дизайн, визуални изкуства и комуникации в Европа. С общо 9000 студенти от 95 националности, IED предлага мултикултурна атмосфера и идеални условия за реализация на креативния потенциал на студентите. Дългогодишните близки взаимоотношения на IED с водещи бизнес организации в областта на дизайна значително улесняват навлизането на студентите в професионалния живот посредством осигурения работен стаж в края на обучението. Сред най-известните световни компании, които приемат стажанти от IED се нареждат: Canon, Swatch, Hewlett Packard, Whirlpool, Hitachi, AlItalia, Fendi, Max Mara, Armani, Pupa, Ferre, IBM, BMW, Fiat и Philips.

За агенция Скай Лайнс: SkyLines е една от водещите консултантски агенции в България, специализирана в областта на образованието в чужбина. Програмите, които Sky Lines предлага на българските ученици и студенти, са от езикови курсове до средно и висше образование. Вече близо четиринадесет години агенцията помага на своите клиенти да се ориентират в полето на образованието зад граница и да направят възможно най-добрия избор за своето бъдеще.