Мода, модни тенденции, здраве, красота и лайфстайл списание и директория Fashion.bg
Дрехи пролет-лятоЗавивки с гъши пух

Fashion.bg » Новини » Млади дизайнери

Млади дизайнери


Изберете страница:  «2 3 4 5 6 7 8 9 10 »


Дебют на млада българска марка на изложение в Англия


Дебют на млада българска марка на изложение в АнглияMargin London е един от няколкото престижни модни фестивала във Великобритания (други такива са PURE и THE PARCK). Той е международно изложение за улична мода, на което се промотират млади марки. Провежда се два пъти в годината, през февруари и август. Участници в него са били марки като American Apparel и Converse, а в това издание участват уникалните часовници Nooka Watches, които са голям хит в САЩ в момента.

За първи път в това издание се открива нова секция SELVAGE LONDON специално за марки, представящи колекции от деним. Mystic Bulgaria е една от четирите марки, избрани да рекламират в тази секция.

подробно...


„Bipone” работят по проекта “Fashion meets Sport 2008”


„Bipone” работят по проекта “Fashion meets Sport 2008”Артистичният и креативен тандем „Bipone” – Биляна и Петър Пелови, работят по проекта “Fashion meets Sport 2008” под патронажа на кмета на град Виена - Dr. Michael Häupl, президентката на икономическата камара във Виена - Brigitte Jank и задругата на дизайнерите в подкрепа на европейското първенство по футбол, по време на което се очакват 300 000 гости и 6000 представители на медиите в австрийската столица.

В целия свят ще бъдат излъчени репортажи и снимки от Виена, която ще се презентира през месец Юни, като модерна, красива и артистична столица на културата и изкуството.

подробно...


Италиански дизайнери доведоха Сицилия в НДК


Италиански дизайнери доведоха Сицилия в НДКМлади италиански дизайнери гостуваха в България и представиха свои авторски колекции. Марко Мореале, Валентина Шуме, Патермо, Микеле Боно и Луиза Лупарело пренесоха гостите на модното шоу в екзотична сицилианска атмосфера.

Облеклата на младите стилисти са със семпли и ефирни линии, преливащи цветове и щампи. Корали, скъпоценни камъни, злато и сребро са съчетани с шифон, жарсе и коприна. Силни цветови контрасти и щампи се преплитат, давайки живот на пана с цветни, геометрични и художествени мотиви.

подробно...


Дарителски жест за талантливи студентки от НХА


Дарителски жест за талантливи студентки от НХАДве студентки по моден дизайн от Националната художествена академия са новите стипендианти на консултантска къща “От игла до конец”. Жени Ковачева (III курс бакалавърска степен, специалност “Мода”) и Меглена Карова (І курс магистърска степен, специалност “Мода”) получиха материален стимул за своя творчески талант и амбиция лично от проф. Любомир Стойков, който е техен преподавател в НХА. Паричните средства за двете стипендии бяха събрани по време на благотворителната премиера на изданието “Алманах на българската мода 2008”, чийто автор е проф. Стойков. Събитието се състоя на 19 декември 2007 г. под патронажа на първата дама г-жа Зорка Първанова. С част от общата сума бяха закупени и консумативи и лакомства за децата от дом “Св. Иван Рилски”, на когото авторът на изданието е кръстник и традиционен дарител.

подробно...


Радиоводещи в ревю на Алекс Раева


Радиоводещи в ревю на Алекс Раева
Алекс Раева, чието има в последните месеци се свързва предимно с модната й марка Aggata, ще представи модели от последната си колекция в ревю, на което модели ще бъдат водещите на радио ФРЕШ! То ще бъде част от специалната програма за първия рожден ден на БЛОНДИНКИТЕ – следобедното шоу на медията!

Освен водещите на предаването Цвети и Елена, които ще бъдат облечени в предизвикателни рокли на Алекс Раева, дрехи на Aggata ще разходят и техни колеги от радиото!

подробно...


Елена от Биг Брадър 2 представя модна колекция „Парчета любов”


Елена от Биг Брадър 2 представя модна колекция „Парчета любов”Елена Гeоргиева, позната на всички като Елена от Биг Брадър 2, представя първата си самостоятелна колекция с моден спектакъл на Камерната сцена на Народния Театър. Необичайното ревю, озаглавено „Парчета любов”, е с хореографията на Боряна Сечанова и в изпълнение на Балет „Арабеск”. Режисьор е Борис Панкин. Музиката е на Доорс, а историята, разбира се, е любовна.

Повече от година отне на младата дизайнерка подготовката на първата й самостоятелна колекция с марката на Модно Дизайнерско студио „EGG”. С тази стъпка Елена най-сетне сбъдва своята мечта да работи в полето на модата.

подробно...


МАRКАМ FASHION дава стипендия на талантлива студентка


МАRКАМ FASHION дава стипендия на талантлива студенткаМодна къща МАRКАМ FASHION осигури стипендия за най-перспективен студент по моден дизайн на талантливата Ива Станчева от Националната художествена академия. Младата дизайнерка е студентка от класа на д-р Мариела Гемишева, специалност „Мода”, и получава средствата за трите семестъра на магистърското си обучение в НХА.

Екипът на МАRКАМ FASHION забелязва своята избраничка още в края на учебната 2007 година на държавния изпит за придобиване на бакалавърска степен по специалност “Мода”. Тогава г-ца Ива Станчева представя дипломния си проект на тема „Кино и мода” - комбинация, която изкушава и обединява две от най-мощните културни индустрии в съвременния свят.

подробно...


Shopacholic Therapy представи новата си колекция есен/зима 2007-2008 с подкрепата на vivatel


Shopacholic Therapy представи новата си колекция есен/зима 2007-2008 с подкрепата на vivatelvivatel подкрепи ревюто на един от най-новите български модни бутици Shopacholic Therapy, което се проведе на 22 октомври 2007 г. в реновирания закрит басейн „Дианабад”. Атрактивният спектакъл предостави на гостите възможност да усетят хармонията между движение и материя, вдъхновило дизайнерите за новата им колекция, чрез изпълнението на момичетата от националния отбор по синхронно плуване.

Уникалното по рода си ревю представи актуални модели от дамската и мъжката модна линия на бутика от колекция есен/зима 2007-2008 под звуците на трио Антибиотика и DJ Дончо.

подробно...


“Бипоне” прославя родната мода


“Бипоне” прославя родната модаБългарският дизайнерски тандем Биляна и Петър – Бипоне са сред единадесетте финалисти в модния конкурс “11 Meter Mode” (“11 Метра Мода”), който се проведe едновременно в Австрия и Швейцария. Състезанието беше посветено на предстоящото световно първенство по футбол, което ще се състои догодина в тези две държави. Целта е да се открият единадесетте най-добри австрийски модни творци.

Биляна и Петър, които от няколко години живеят и създават свои модели във Виена се състезаваха с още 1 800 австрийски дизайнери.

подробно...


АVON стартира Модна академия за млади дизайнери


АVON стартира Модна академия за млади дизайнери

Модна академия за млади дизайнери стартира AVON Козметикс България. Всеки с усет към модата и собствен индивидуален стил ще има възможност да стане един от 15-те щастливци, представили свой модел пред цяла България. Модното шоу ще премине през 21 български града, а темата на конкурса е вдъхновена от най-новата и модерна серия грим AVON, която ще се появи в началото на месец май.

подробно...



Изберете страница:  «2 3 4 5 6 7 8 9 10 »




  • Акценти
  • Мода
  • Колекции
  • Личности
  • Модели

designer

Александра Раева


Певица и актриса
и още...
Абонамент

Абонирай се за новото в сайта

абонирай се   отпиши се

За сайта ¦ Реклама ¦ Добави сайт ¦ Условия за ползване ¦ Партньори ¦ За контакти

Онлайн магазин ¦ Дамски дрехи ¦ Рокли ¦ Дамски блузи ¦ Поли ¦ Дамски манта ¦ Дамски костюми ¦ Дамски панталони ¦ Спортни екипи