Модно шоу на български дизайнери във Виена по Fashion TV

Дизайнерският тандем "Bipone", носители на "Златна игла“ 2008 за най-добър млад дизайнер отново затвърдиха правилното решение на Академията за мода. Бившите възпитаници на Нов български университет успяха в рамките на една седмица много сериозно да провокират медийното пространство. След като бяха сред осемте финалисти от цяла Австрия на дизайнерския конкурс "Ringstrassen Galerien Designer Award“, те се представиха блестящо и на последното си самостоятелно модно шоу в хотел Hilton във Виена. На грандиозния моден спектакал талантливите българи накараха модните специалисти сериозно да се замислят върху стойността на българската мода. Сред 500-те официални гости бяха българският посланик в Австрия Ради Найденов и директорът на Българския културен институт Борислав Петранов, които имаха не малък повод да се гордеят с креативния тандем. Голямото признание идва от интереса на световния теливизионен моден канал Fashion TV, който заснема модното им шоу, пробите в ателието на дизайнерите, както и създаването на специалните прически за моделите им в изискания фризьорски салон на Josef Winkler.

Anna Hammel - мис Австрия 2009 с коктейлна рокля уникат

Милиони зрители имат възможността да оценят качествата на впечатляващите модни творци, както и да заговорят отново за България. Сред моделите в ревюто бяха новата мис Австрия 2009 – Anna Hammel и прима балерината от грузинската опера Ирина Горностаева, които подсилиха ефекта от модните им творения. Не по-малко забелязано остана и изкуството на световната шампионка по рисуване върху тяло Bella Volen, с която те отново създадоха впечатляващ моден пърформанс от bodypainting и авангардна мода.

Рокля уникат на BiponeРокли уникати на Bipone, Bodypainting на световната шампионка по Bella Volen

Биляна и Петър Пелови - "Bipone" не престават да популяризират българския си произход. Креативният тандем налага за кратко време в модните среди в Австрия ексклузивен и елегантен стил. Формулата на техния успех е индивидуалният подход, съветите за стил, персоналната кройка и Couture дрехата, специално създадена по мерките на техните клиенти. Модата, която създават е пречупена през световните модни тенденции и техният собствен поглед. В изискано ателие в сърцето на Виена "Bipone" предлага на клиентите си от света на политиката, изкуството, музиката, спорта и др. неповторимото усештане за уют, стил и уникалност.

Рокли уникати на Bipone, Bodypainting на световната шампионка по Bella VolenСнимки:

1. Anna Hammel - мис Австрия 2009 с коктейлна рокля уникат на "Bipone"
2. Ирина Горностаева, прима балерина от Грузинската опера, с вечерна рокля уникат на "Bipone"
3. Рокля уникат на "Bipone"
4. Рокли уникати на "Bipone", Bodypainting на световната шампионка по Bella Volen
5. Креативният тандем "Bipone"

Снимки: © Andi Pumpa / www.a2p2.at