Мода, модни тенденции, здраве, красота и лайфстайл списание и директория

Fashion.bg » Новини » Млади дизайнери

Млади дизайнери


Изберете страница:  «2 3 4 5 6 7 8 9 10 »


Студентско модно ревю в НБУ "HARADJUKU EKSPERIMENTS"


Студентско модно ревю в НБУ "HARADJUKU  EKSPERIMENTS"На 23.06.2011 г. в двора на НБУ студентите по мода представиха модно ревю с нестандартното и екзотично име „Harajuku experiments”. Дефилираха облекла, инспирирани от японската култура и улична мода, дизайнерски експерименти на поли, всички проектирани с много въображение и вкус. Две бяха основните теми в ревюто на младите дизайнери:

"EKSPERIMENTS"
Студенти от ІІ курс с преподавател Теодора Момекова показаха една нестандартна колекция от поли, наречена „Eksperiments” – експерименти с материала, с формата и с конструкцията.

подробно...


Годишно ревю на студентите по Моден дизайн


Годишно ревю на студентите по Моден дизайнНай-очакваната изява на студентите от специалност „Моден дизайн” във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" е традиционното ревю в края на учебната година. Творческият процес на младите дизайнери минава през търсене, откриване на взаимодействието между тъкани, прежди, цветови гами, асортимент и дълго обмисляне на всеки детайл.

На 9 юни в двора на Археологическия музей във Варна студентите от І до ІV курс показаха близо сто амбициозни проекта, които плениха многобройната публика със своя артистичен замах. Провокативни, флиртуващи с цветовете, експериментиращи с материите, младите дизайнери се представиха със самочувствието на творци, избрали и следвайки уверено своя път.

подробно...


Започва онлайн гласуването за световния финал на конкурса TRIUMPH INSPIRATION AWARD 2011


Започва онлайн гласуването за световния финал на конкурса TRIUMPH INSPIRATION AWARD 2011Общо 37 талантливи млади дизайнери ще се състезават на световния финал на конкурса Triumph Inspiration Award 2011, в това число и българската победителка в националния финал Евелина Гелина, 2 курс, НХА с модела си "Многолик индувидуализъм". Всички те ще представят на световната модна сцена творческите си интерпретации на мотото на конкурса "125 years of celebrating women".

Световният финал ще се състои на 6 юли по време на Седмицата на модата Mercedes Benz в Берлин.

подробно...


Финал на конкурса "Etere и студентите на NBU"


Финал на конкурса "Etere и студентите на NBU"На 21 март 2011 година студенти и преподаватели от департамент „Дизайн и архитектура” посетиха фирма „Вени Стил” в гр. Пловдив, за да присъстват на финалния етап от конкурса „ETERE и студентите на NBU”, обявен на 8.01.2011г. Собственикът на фирма „Вени Стил”, г-н Валентин Славчев и г-жа Емилия Костова в присъствието на много студенти и преподаватели от департамент „Дизайн и архитектура” наградиха победителите в конкурса.

подробно...


"12 фокуса на модата" - модни експерименти на най-младите български дизайнери


"12 фокуса  на модата" - модни  експерименти на най-младите български  дизайнериТазгодишното 15-то юбилейно издание на пролетния Празник на красотата, организиран съвместно от Мото-Пфое и Българския Червен Кръст, се състоя снощи в Националния дворец на културата. Дефилето обедини на подиума модните експерименти на най-младите български дизайнери – бакалаврите от Националната художествена академия, специалност „Мода”, с утвърдения стил на известната италианска марка Motivi.

Възпитаниците на Греди Асса демонстираха изследванията си върху темата "Орнамент" в специална селекция от 12 авторски облекла.

подробно...


Триумф България награди дизайнерите на най-вдъхновяващо бельо


Триумф  България награди дизайнерите  на най-вдъхновяващо  бельоСтудентката по мода от Националната художествена академия Евелина Гелина ще представи България на световния финал в конкурса за млади дизайнери в Берлин.

Талантлива българка победи своите конкуренти на националния финал "Triumpf Inspiration Award" 2011, който се проведе снощи в столичния Военен клуб.

подробно...


Подари тоалет - зарадвай абитуриент!


Подари тоалет - зарадвай абитуриент!Телевизия ББТ, предаването „Така го правят жените” и талантливите дизайнери Жана Кошева и Иван Панайотов стартираха на 8 април съвместна благотворителна инициатива. Младите дизайнери решиха да дарят около 15 официални тоалета от миналогодишните им колекции на деца-абитуриенти от Домове за деца, лишени от родителски грижи. С подкрепа се включва и г-жа Албена Атанасова, заместник-кмет на Столична община по направление „Здравеопазване, интеграция на хора с увреждания и социални дейности“, която ще предостави списък на Домове, в които има настоящи абитуриенти.

подробно...


Магистърска програма "Конструиране и моделиране на облекло"


Магистърска програма "Конструиране и моделиране на облекло"Нов Български Университет обявява прием за пролетния семестър на учебната 2010/2011г. за магистърска програма "Конструиране и моделиране на облекло".
Учебната програма е богата и съвременна и е съобразена с изискванията на производството.
Обучението включва както теоретични така и практически курсове, изучават се и съвременни, високотехнологични CAD/CAM системи.

подробно...


Новини от "Етно щафета – научи, съхрани и предай"


Новини от "Етно щафета – научи, съхрани и предай"Поредната изява на Шафетата бе възстановка на традиционна българска седянка, на която обучените участници имаха възможността да покажат усвоеното от тях пред Майсторите.

На пуканки и чаша хубаво вино в непринудена и уютна обстановка младите "нови занаятчии" не само демонстрираха наученото, но и се забавляваха от сърце, облечени в адаптирани носии, дело на дизайнерката Светла Димитрова.

подробно...


Евгени Петков с нова колекция


Евгени Петков с нова колекцияДизайнерът Евгени Петков – Eugenio представи новата си Еко колекция Пролет – Лято 2011 на 13 октомври в Sofia Live club. Младият талант поставил началото на еко модата в България и представил България на различни модни събития в чужбина показа 45 облекла.

Колекцията бе представена по изключително нестандартен начин, в стила на младият дизайнер, тоалетите са обединени от темата на мистиката, на приказните елфи от Английската митология.

подробно...Изберете страница:  «2 3 4 5 6 7 8 9 10 »
  • Личности
  • Модели

designer

Мариана Векилска


Водеща на сутрешния блок “Тази сутрин” на БТВ.
и още...
Абонамент

Абонирай се за новото в сайта

абонирай се   отпиши се

За сайта ¦ Реклама ¦ Добави сайт ¦ Условия за ползване ¦ Партньори ¦ За контакти
Нарисувай си роклявиж повече

Нарисувай си роклявиж повече