Майски дни на модата в НБУ

През 2016г. Нов български университет става на 25 години. В поредицата от събития, отбелязващи тази годишнина се включват и студенти и преподаватели от Бакалавърска програма „Мода“.От 5 май до 3 юни бъдещите модни дизайнери ще представят своите творчески разработки в поредица от събития, обединени под общото заглавие „Майски дни на модата - НБУ“., Студентите по мода от НБУ, с помощта на своите преподаватели ще демонстрират по един категоричен начин усета си за красота, стил и мода пред софийската общественост и ще покажат, че обучението им е на високо професионално ниво. В дните на модата са включени 4 модни ревюта, 2 модни инсталации, моден пърформанс, изложба, семинари, презентация на професор от чужд университет, кинопрожекция, дискусии.

Майски дни на модата в НБУ

Дните на модата се откриват на 5 май с едно изключително атрактивно събитие - Модно ревю и инсталация „Christian Dior – the new look“. В изисканото пространство на „Vogue Vision Academy“, ул. „6 септември“ 55А, с любезното съдействие на стилист Митко Дамов ще бъдат показани студентски модни инспирации на тема „Christian Dior – the new look“,облекла, проектирани и създадени от студентите по време на майсторски клас под ръководството на известния български дизайнер Веско Йорданов.

На 9 май в ДНК на НДК – пространство за съвременен театър и пърформанс, студенти от магистърска програма „Мода и бизнес стратегии“ ще представят своите дипломни колекции, всяка от които се състои от 10-12 аутфита. Това, което обединява отделните колекции в един цялостен спектакъл, е усещането за предстоящия сезон - 2016/2017 и опитът те да бъдат максимално адекватни към модните тенденции за следващата година. Всяка една от тези колекции носи своя дух и индивидуалност, под ръководството на Николай Пачев всеки един от бъдещите дизайнери ще покаже собствените си знания и стил в ДИПЛОМНОТО РЕВЮ „FASHION FORECAST 2016“

От 21 до 23 май в шоурума Иван Асен 22, - концептуална платформа за съвременен моден дизайн, студенти от програмите по мода в НБУ ще покажат Моден пърформанс -, дизайнерски разработки за прожекцията на филма „Наследството на Alexander McQueen“, участвали на фестивала „София филм фест“. Модна инсталация "FREAKS&ICONS" ще покаже творчески разработки на студенти.

Майски дни на модата в НБУ

Майските дни на модата ще завършат с дипломно модно ревю „F + E =?21 Ancient Egypt and Fashion in 21 century“ на студенти от бакалавърска програма „Мода“ в Нов български университет.