Лондонският шик: пътуване във времето

* Преоткрийте духа на Лондон чрез модата

На 29 октомври Beefeater тръгна на модно пътешествие, на което са поканени всички любители на лондонския дух, мода и музика. В края на октомври стартира проектът London Dress Code с първото от общо пет поредни ревюта - модата на THE SWINGING 60's.

Лондонският шик: пътуване във времето

SWINGING 60's се случи в необитаем етаж в сградата на „Склада” с DJ ремиксите от 60те години и Beefeater Gin, миксиран с тоник, лайм и сок от касис.

Партито, което събра повече от 500 души, ни преведе през Mods - Carnaby Street - King's Road - Twiggy - Mini - Youth Revolution и ни показа представата на избраните студенти за този период.

Лондонският шик: пътуване във времето

Главни участници в първото модно пътешествие бяха студентите от 3-ти курс в Националната художествена академия с ръководител Ива Шатц.

Вдъхновен от неповторимия стил на Лондон, проектът в развитие планира да проследи тенденциите от последните няколко десетилетия, а именно 60те, 70те, 80те, 90те години и днес. Събития на всеки няколко месеца ще пресъздават не само стила в дрехите, но и характерната за периода атмосфера.

Лондонският шик: пътуване във времето Лондонският шик: пътуване във времето

London Dress Code е културна платформа за развитие на талантливи български дизайнери, които да бъдат вдъхновени от брит културата от миналото до днес. Beefeater e марка, която дава възможност за изява и изцяло финансира проекта, защото вярва в младите таланти. Марката гарантира за високото качество на 36-те модела от колекцията, тъй като ушиването е поверено на професионални шивашки ателиета.

След ревютата всички колекции ще бъдат популяризирани и в последствие използвани за благотворителна кауза.

Снимки: Ивайло Златков