Мода, модни тенденции, здраве, красота и лайфстайл списание и директория Fashion.bg
Дрехи пролет-лятоЗавивки с гъши пух

Fashion.bg » Новини » Млади дизайнери

Млади дизайнери


Изберете страница:  «2 3 4 5 6 7 8 9 10 »


ISTITUTO EUROPEO DI DESIGN представя възможности за обучение на български студенти


ISTITUTO EUROPEO DI DESIGN  представя възможности за обучение на български студентиЕдин от най-известните колежи за мода и дизайн в света ISTITUTO EUROPEO DI DESIGN с бази в Италия, Испания и Бразилия ще проведе 4 семинара в България, с цел да запознае българските студенти с програмите и възможностите за образование на английски, италиански и испански език.

Семинарите в България ще се организират съвместно с агенция Скай Лайнс и ще бъдат водени лично от регионалния директор на колежа, г-н Антонио Венече.

На студентите от България Istituto Europeo di Design предлага стандартни тригодишни програми, мастър курсове, едногодишни специализации и летни курсове на 3 езика – английски, италиански и испански.

подробно...


60 години от създаването си чества ПГ по моден дизайн във Велико Търново


60 години от създаването си чества ПГ по моден дизайн във Велико ТърновоНа 30 април професионалната гимназия по моден дизайн във Велико Търново чества 60 години от създаването си. Годишнината бе отбелязана с празничен шоу-спектакъл и ретро ревю под надслов “Модата и ние”.

Младите дизайнери дефилираха и с авангардни тоалети. Сборната колекция е изработена от учениците от 11 и 12 клас в часовете по учебна практика.

подробно...


Експеримент на млади дизайнери в дефилето „ТОВА Е СЕГА”


Експеримент на млади дизайнери в дефилето „ТОВА Е СЕГА” За 13-та поредна година МОТО-ПФОЕ ЕООД, официален вносител и дистрибутор на Ford, Volvo, Jaguar и Land Rover у нас, организира провеждането на благотворително модно ревю в помощ на абитуриенти-сираци.

За първи път в рамките на тази проява не се представиха вече утвърдени и известни творци, а модните експерименти на най-млади български дизайнери – възпитаниците на проф. Греди Асса – бакалаври и магистри, специалност МОДА на Национална художествена академия. Те показаха колекции, вдъхновени от различни течения в изобразителното изкуство и архитектурата, претворени в силуети и форми. Проектирани от тях щампи и ръчно рисувани мотиви изграждат новите дизайнерски решения.

подробно...


Конкурс за млади дизайнери Createurope: The Fashion Design Award


Конкурс за млади дизайнери Createurope: The Fashion Design AwardСтартира новото издание на конкурса за млади дизайнери Createurope: The Fashion Design Award. Тази година в него могат да участват млади дизайнери, на възраст от 18 до 32 години от Европа, Северна Африка и Средния Изток.

Състезанието насърчава и подкрепя младите дизайнери в началото на техните кариери, за да се утвърдят и обменят идеи с техни конкуренти от други страни.

Успешно регистриралите се ще имат възможността да покажат своите колекции пред голяма публика и да проникнат в света на модата и да създадат много нови контакти.

подробно...


Памела Андерсън подготвя модна линия от еко облекла


Памела Андерсън подготвя модна линия от еко облеклаАктрисата Памела Андерсън добави нова страница в своята биография - тази на моден дизайнер, след като работи в сътрудничество с Ричи Рич по модна линия от екологични облекла.

Защитничката на човешките права и Рич си сътрудничат по създаването на линия от обувки, в които не е използвана никаква кожа, и всекидневни облекла, включващи горни дрехи с качулки, поли, бански за новата марка Muse. "Аз не обичам да нося дрехи. По-скоро бих се появила гола. Но обичам дрехите на Ричи, така че се съгласих да стана част от Muse", споделя Андерсън. Рич добавя: "Пам е отворен човек и лятно момиче и тя ми е приятелка откакто се помня. Ние имаме еднакъв див и крейзи вкус.

подробно...


Донатела Версаче си хареса 26-годишен дизайнер


Донатела Версаче си хареса 26-годишен дизайнер26-годишният шотландски дизайнер Кристъфър Кейн е новият любимец на Донатела Версаче.

Сестрата на покойния Джани Версаче има намерение да повери на младия мъж дизайна на облеклото от марката Versus. В момента Кейн е главен дизайнер само на аксесоарите в младежката марка, която навремето Джани повери на Донатела. Пълните с идеи и страст чанти, обувки и бижута, направени от Кейн за Versus, са предизвикали истинско възхищение у Донатела, така че сега тя е решена да му повери още по-отговорни колекции.

подробно...


Извън галерията, в голямото пусто: където модата не е била преди!


Извън галерията, в голямото пусто: където модата не е била преди! На 11 февруари се състоя представяне на дипломните проекти на магистърски клас на Мариела Гемишева, специaлност "Мода" при Национална художествена aкадемия (София) с ръководител катедра Греди Асса.

В ревюто "Извън галерията, в голямото пусто: където модата не е била преди!" свои модели представиха младите дизайнери Миглена Kарова (“Дамско бельо Арт Нуво“), Росица Kуманова (“Аз и мен”), Боян Петрушевски (“Рециклиране на бъдещето“), Ива Станчева (“Градски моден дизайн”), Йелена Кесич (“Бяло и бяло) и Невена Йорданова (“Телесни конструкции”).

подробно...


“Triumph” вдъхновява младите дизайнери


“Triumph” вдъхновява младите дизайнериСветовният лидер в производството на бельо „Triumph” стартира дизайнерския конкурс за бельо „Triumph Inspiration Award”, който се провежда за втора поредна година. Той е предназначен за студенти по моден дизайн от цял свят и целта му е да открие най-вдъхновяващия дизайн на бельо. За пръв път български млади таланти – студентите по мода от Националната художествена Академия, ще имат възможност да вземат участие в него и да демонстрират своята сръчност и креативност. Тази година участниците ще бъдат оценявани както от престижното жури в Милано, така и от посетителите на сайта, които ще имат възможност да гласуват онлайн за своите фаворити.

подробно...


Национална младежка модна борса - Срещата се състоя


Национална младежка модна борса - Срещата се състоя
В рамките на поредното издание на Bgate, в зала “Вихрен” на Интер Експо и Конгресен Център София, Издателско-дизайнерска къща Дева+ със съдействието на Агенцията по заетостта организира национална младежка трудова борса.

Участваха 23-ма търсещи работа млади специалисти от София, Варна, Бургас, Дупница, Етрополе, Пловдив, Ямбол, чието призвание и професия са облеклото и текстила.

подробно...


Национална Младежка Модна Борса


Национална Младежка  Модна Борса
Вестник Дева, съвместно с Агенция по Заетостта и в партньорство с НТС по облекло, текстил и кожи и БАПИОТ организират Национална Младежка Модна Борса на 26.09.2008 в рамките на BGate в Интер Експо и Конгресен Център - София. В нея могат да участват дизайнери, конструктор-моделиери, технолози, десенатори.

Право на участие имат учещи в специализираните училища, колежи и ВУЗ-ове и завършилите през тази и миналата учебни години-търсещи работа по специалността.

подробно...



Изберете страница:  «2 3 4 5 6 7 8 9 10 »




  • Акценти
  • Мода
  • Колекции
  • Личности
  • Модели

designer

Мариела Гемишева


дизайнер
и още...
Абонамент

Абонирай се за новото в сайта

абонирай се   отпиши се

За сайта ¦ Реклама ¦ Добави сайт ¦ Условия за ползване ¦ Партньори ¦ За контакти

Онлайн магазин ¦ Дамски дрехи ¦ Рокли ¦ Дамски блузи ¦ Поли ¦ Дамски манта ¦ Дамски костюми ¦ Дамски панталони ¦ Спортни екипи