Мода, модни тенденции, здраве, красота и лайфстайл списание и директория Fashion.bg
Дрехи пролет-лятоЗавивки с гъши пух

Fashion.bg » Новини » Здраве и красота

Здраве и красота


Изберете страница:  «2 3 4 5 6 7 8 9 10 »


Как да "активираме" ядките преди да ги консумираме


Как да "активираме" ядките преди да ги консумирамеСпециалистът по хранене и известен московски диетолог Татяна Скирда разкри как да „активираме“ ядките преди да ги консумираме, за да извлечем максимална полза за организма си от тях.

подробно...


Ананас за младост и красота


Ананас за младост и красотаСпоред Наталия Пугачова, диетолог в Института по персонализирана медицина на Сеченовския университет, ананасът може да бъде класифициран като продукт на младостта и красотата, защото съдържа силиций, богат е на манган, благодарение на който организмът поддържа енергийнияси метаболизъм на молекулярно ниво и нормални нива на глюкоза в кръвта.

подробно...


Защо ядем шоколад, когато сме нервни


Защо ядем шоколад, когато  сме нервниЗащо когато сме ядосани или стресирани се нахвърляме върху шоколада и сладките изкушения? Учени от Националния институт за физиологични науки в префектура Аичи, Япония твърдят, че виновни за това са конкретни неврони.

подробно...


Как да се храним при стрес?


Как да се храним при стрес?Всекидневно сме подложени на различни видове стрес - тих, рязък, за по-кратко или по-дълго време, в службата или у дома, а сега и заради пандемията от коронавирус.

подробно...


Изобретиха маски, които убиват COVID-19


Изобретиха маски, които убиват COVID-19Mаски за лице, които убиват Ковид-19 за броени минути, са създадени от канадска фирма. Университета в Торонто е потвърдил, че маската неутрализира 99% от коронавирусите. За пробив се говори и в Израел, и в Германия.

подробно...


Болница за рехабилитация "Сердика" подарява процедури с "Покомат про" на деца и възрастни в нужда


Болница за рехабилитация "Сердика" подарява процедури с "Покомат про" на деца и възрастни в нуждаМесец след като официално обяви, че разполага с „Локомат Про” (изключително прецизен уред, раздвижващ долните крайници и борещ спастичността им чрез движение), най-голямата болница за рехабилитация в България – „Сердика“ обяви, че ще подари процедури с „Локомат Про” на възрастни и деца с детска церебрална парализа (ДЦП), множествена склероза, Паркинсон, инсулт и други причинители на двигателни несъвършенства.

подробно...


Широко използваните лекарства за високо кръвно може да предпазват от тежка форма на COVID-19


Широко използваните лекарства за високо кръвно може да предпазват от тежка форма на COVID-19Известно е, че пациентите с високо кръвно са два пъти по-застрашени от смърт и по-често се налага да бъдат поставяни на апаратно дишане. Приемащите лекарства за контролиране на кръвното налягане са със значително по-малък риск от смърт от COVID-19 от тези, които не вземат мерки за него.

Ройтерс предаде, че изследване в Китай, резултатите от което са публикувани в Европейското списание за сърдечносъдови болести, е доказало, че масово използваните лекарства за високо кръвно може да предпазват от тежка форма на COVID-19.

подробно...


Редовно пийте вода за оптимално здраве по време на карантината, съветва д-р Райна Стоянова


Редовно пийте вода за оптимално здраве по време на карантината, съветва д-р Райна СтояноваОсобено трудно е във времената на карантина, в които живеем, да запазим теглото и оптималното си здраве. От изключителна важност е да подходим отговорно и сериозно, за да не наддаваме килограми и да противодействаме срещу обездвижването. Важно е да организираме деня си така, че да не забравяме за правилната хидратация. Редовното пиене на вода сякаш остава на заден план в тези времена, а именно хидратацията е в основата на добрата форма.

подробно...


Заповед на здравния министър направи защитните маски задължителен моден аксесоар - ОТМЕНЕНА


Заповед на здравния министър направи защитните маски задължителен моден аксесоар - ОТМЕНЕНАВсички хора в България вече са длъжни да носят защитна маска в закрити или открити обществени места. Това гласи заповедта на здравния министър Кирил Ананиев, издадена днес заради епидемията от Covid-19. МВР и областните управители трябва да създадат организация по изпълняване и контрол на разпоредената мярка. Глобата за неспазване на наредбата е 5000 лв. 

подробно...


Дизайнерката Радослава Лазарова изработи защитни маски за болницата в Смолян


Дизайнерката Радослава Лазарова изработи защитни маски за  болницата в СмолянДизайнерката Радослава Лазарова (модна къща „Блинк”) е реагирала на апел от рентгенологията на болница „Братан Шукеров” в родния й град Смолян във връзка с недостиг на предпазни средства. В най-кратки срокове тя е изработила и предоставила на медицинския екип необходимите защитни маски. Те са трипластови от 100% памук, конструирани и изработени в 3D обем, следващ извивките на лицето.

подробно...



Изберете страница:  «2 3 4 5 6 7 8 9 10 »




  • Акценти
  • Мода
  • Колекции
  • Личности
  • Модели

designer

Любомир Милчев - Денди


Светска личност
и още...
Абонамент

Абонирай се за новото в сайта

абонирай се   отпиши се

За сайта ¦ Реклама ¦ Добави сайт ¦ Условия за ползване ¦ Партньори ¦ За контакти

Онлайн магазин ¦ Дамски дрехи ¦ Рокли ¦ Дамски блузи ¦ Поли ¦ Дамски манта ¦ Дамски костюми ¦ Дамски панталони ¦ Спортни екипи