В деня на здравето организират най-голямата виртуална конференция за бъдещето на света в контекста на пандемията

Милионна публика от цял свят, здравни министри, представители на производители на ваксини срещу Covid-19 и жизненоважни дискусии са само част от събитието на 7 април

На световния ден на здравето 7 април ще се състои мащабна онлайн конференция на тема “Променящите се парадигми в пандемичния свят: Как да възвърнем доверието? Здраве, щастие и етика”. Събитието е напълно безплатно, организирано е от Световния форум за етика в бизнеса (WFEB) и ще се проведе от 13 часа до 19 часа  централноевропейско лятно време.

Виртуална конференция за бъдещето на света в контекста на пандемията

Очаква се конференцията да бъде посетена от над 2 милиона души от над 90 държави. 

В дискусионните панели ще бъдат обсъдени теми, засягащи промените на световните нагласи и икономики, състоянието на спорта, последиците от психическия и житейски натиск, справянето с агресията и депресията, методи за оцеляване, засилване на имунитета и много други теми, провокирани в контекста на пандемията.

Над 120 лектори ще дават примери, ще търсят решения и ще отговарят на важни въпроси. Сред тях ще бъдат д-р Тедрос Аданом Гебрейесус, генерален директор на СЗО.

Шри Шри Рави Шанкар - основател на WFEB и на международната образователна и хуманитарна организация The Art of Living - “Изкуството да живееш”; здравните министри на UK, Оман, Суринам; представители на Pfizer и на УЕФА и много други.

Над 25 дискусионни панела ще засегнат теми, свързани с промяната на моделите на съществуване и поведение в обществото, ваксините, развитието на икономиката, психичното здраве, въздействието върху децата и много други.

“Пандемията с Covid-19 създаде глобална криза, която доведе до дългосрочни социални, икономически и здравни последици. Нашата устойчивост по време на тези предизвикателни дни е важна не само, за да се борим с разпространението на вируса, но и да намерим най-добрите пътища за оцеляване. И с всичко това трябва да се справим колективно.  Кризата наистина е голяма, но също така тя е и възможност да променим ролите и отговорностите си”, споделя Шри Шри Рави Шанкар - организатор на събитието и вдъхновител на хуманитарната организация “Изкуството да живееш”, която има представителство и у нас и обучава хората на различни техники за подобряване качеството на живот. 

Участието в конференцията е безплатно и всеки може да се регистрира тук: https://wfeb.org/pandemicworld