Мода, модни тенденции, здраве, красота и лайфстайл списание и директория Fashion.bg
Дрехи пролет-лятоЗавивки с гъши пух

Fashion.bg » Новини » Здраве и красота

Здраве и красота


Изберете страница:  «2 3 4 5 6 7 8 9 10 »


Как да предпазим децата от затлъстяване?


Как да предпазим децата от затлъстяване?Закуска, обяд, вечеря и две хапвания помежду им намаляват риска от наднормено тегло, даже ако сте генетично предразположени към него, установиха финландски учени.
"Важно е да знаем, че генетичната предразположеност може да бъде намалена със здравословен начин на живот, по-конкретно с редовно хранене", заяви Ане Яскелайнен от Университета в Източна Финландия.

подробно...


За потискане на апетита: Гледайте снимки на храна


За потискане на апетита: Гледайте снимки на хранаХраната става по-малко вкусна, ако се гледат много снимки с нейното изображение, пише в статия, публикувана в "Journal of Consumer Psychology".
"В някаква степен вие се уморявате от вкуса на храната, без дори да сте я опитали. Това е сетивна умора, заради която вие вече не желаете вкусови усещания", поясни един от авторите Райън Елдър от Университета Бригама Янга в САЩ.

подробно...


Хапвайте повече на закуска, а не на вечеря, ако искате да забременеете


Хапвайте повече на закуска, а не на вечеря, ако искате да забременеетеЖените, които искат да забременеят, трябва да ядат обилно на закуска, съветват изследователи.
Проучване показа, че повечето храна сутрин, а не вечер може да помогне на жените с поликистозни яйчници да забременеят по-лесно.
По-големият прием на калории сутрин помага за регулиране на инсулина, тестостерона и други хормони, които могат да подобрят шансовете за зачеване.

подробно...


Близостта на любими хора помага на болния от рак повече от самото лечение


Близостта на любими хора помага на болния от рак повече от самото лечениеНаличието на семейство е един от най-важните фактори при лечение от рак, показват изследвания на учени от Харвардския университет.
Онкоболните със спътник в живота си имат 20% повече шанс да оживеят от заболялите от рак самотници, показва изследването, на което се позовава британският вестник "Дейли мейл".

подробно...


За превенция на високото кръвно налягане - 5 часа спорт седмично


За превенция на високото кръвно налягане - 5 часа спорт седмичноПет часа спорт седмично може да намали с 20% риска от развитие на хипертония в бъдеще, твърдят китайски учени, чието изследване е публикувано в списание "Hypertension".
Изследователите анализирали резултатите от 13 проучвания за влиянието на физическата активност върху кръвното налягане. Участниците са от САЩ, Европа и Азия и са над 136 800 души. По време на изследването 15 600 души били диагностицирани с хипертония.

подробно...


Киви за по-добро настроение


Киви за по-добро настроениеНово изследване с 54 доброволци показа, че редовната консумация на киви може да подобри настроението и да ви накара да се чувствате свежи през целия ден.

подробно...


Как да засилим имунната система през есента


Как да засилим имунната система през есентаВече официално сме в есенния сезон. При смяната на времето и сезоните организмът ни е чувствителен и са необходими някои мерки, за да ограничим това неблагоприятно състояние за тялото.

подробно...


Захарта е най-опасният наркотик на планетата


Захарта е най-опасният наркотик на планетатаХоландски учени изненадващо обявиха захарта за най-популярният наркотик на планетата, с който злоупотребяваме.
Захарта се съдържа във всички безалкохолни напитки, сокове и в много храни, въпреки предупреждението, че този продукт е вреден за здравето.
Учените от Холандия са сериозно загрижени за щетите, които захарта нанася на човечеството.

подробно...


Фризьорката Вили Боршукова представи колекцията "Ангели и демони"


Фризьорката Вили Боршукова представи колекцията "Ангели и демони"Ние като човешки същества започваме още от раждането си борбата между доброто и злото. Това е вдъхновило известния коафьор Пол Геринг и той представя новите тенденции за сезон есен/зима 2013 – 2014 г." , каза фризьорката Вили Боршукова, която представи колекцията "Ангели и демони".

подробно...


Следобеден сън за по-добра памет на децата


Следобеден сън за по-добра памет на децатаСледобедният сън подобрява умствените способности на децата, като засилват паметта им, установиха американски специалисти.
Изследователи от Университета на Масачузетс в Амхърст проведоха експеримент с 40 деца, които били подложени на визуален тест.

подробно...



Изберете страница:  «2 3 4 5 6 7 8 9 10 »




  • Акценти
  • Мода
  • Колекции
  • Личности
  • Модели

designer

Васко Василев


Цигулар
и още...
Абонамент

Абонирай се за новото в сайта

абонирай се   отпиши се

За сайта ¦ Реклама ¦ Добави сайт ¦ Условия за ползване ¦ Партньори ¦ За контакти

Онлайн магазин ¦ Дамски дрехи ¦ Рокли ¦ Дамски блузи ¦ Поли ¦ Дамски манта ¦ Дамски костюми ¦ Дамски панталони ¦ Спортни екипи