16 юни - бум на холивудски рожденици

На днешния ден са родени няколко холивудски знаменитости: актрисите Кортни Кокс и Хелън Хънт, техният колега Нийл Патрик Харис, рапърът Айс Кюб и дъщерята на Ким Кардашян и Кание Уест - Норт Уест.

16 юни - бум на холивудски рожденициНийл Патрик Харис е американски актьор, певец, илюзионист, продуцент и режисьор. Роден е на днешния ден през 1973 г. в Албакърки, САЩ. Играе във филми като "Жана д`Арк", " Брат под прикритие", поредицата "Харолд и Кумар", "Смърфовете", "Мъпетите" и сериала "Как се запознах с майка ви". Той е носител на няколко Златни глобуса, няколко награди Еми и две награди "Изборът на публиката". През 2011 г. получава звезда на Алеята на славата в Холивуд.


16 юни - бум на холивудски рожденициАктрисата от "Приятели" Кортни Кокс също има рожден ден днес. Родена е през 1964 г. в американския град Бирмингам в щата Алабама. Има множество номинации за наградите на телевизионните критици, наградата Златната ябълка, Златен глобус, Изборът на публиката. Участието й "Приятели" я изстрелва директно към върха на славата,за което свидетелства и номинацията и за престижната филмова награда – "American Commedy". Интересен факт е, че в последния епизод на сериала "Приятели", в който Моника и Чандлър осиновяват две близначета поради невъзможността да имат собствени деца, самата актриса е бременна с дъщеричката си Коко.


16 юни - бум на холивудски рожденициХелън Хънт е американска актриса, сценарист, режисьор и продуцент. Родена е в градчето Калвър Сити, щата Калифорния. Големият й пробив в киното е главната й роля в сериала "Луд съм по теб", за която получава Златен глобус и четири награди Еми. През 1997 г. актрисата получава Оскар за най-добра женска роля за филма "Колкото толкова". Освен на Оскар, няколко Златни глобуса и няколко награди Еми, тя е носител и на наградите Изборът на публиката и американските награди за комедия. Има номинации за филмовите награди на MTV, асоциацията на филмовите критици в Чикаго, БАФТА и Оскар.


16 юни - бум на холивудски рожденициРапърът Айс Кюб, чието истинско име е О`Шей Джаксън е роден през 1969 г. в Лос Анджелис. Той е певец, актьор и режисьор. Смятан е за един от най-великите рап изпълнители. От средата на 90-те години той започва да работи повече в киното, а музикалните му дейности остават на заден план.


Днес на 1 годинка става Норт Уест, която е дъщеря на рапъра Кание Уест и реалити звездата Ким Кардашян. Тя не се притеснява от обективите и дори участва във фотосесията на нейните родители за модното списание Vogue.

БГНЕС