Колекция от снимки на Кейт Мос ще бъде продадена на търг

Колекция от снимки на Кейт Мос ще бъде продадена на търгЕдни от най-известните снимки на британската топ манекенка Кейт Мос ще бъдат продадени на търг от аукционна къща Кристис тази есен.

Снимките, които са дело на фотографи като Марио Соренти, Ани Лейбовиц, Брус Уебър, Марио Тестино, Сам Тейлър-Ууд и Ървинг Пен, са събрани от германския колекционер Герт Елферинг. Очаква се за тях да бъдат платени около един милион паунда.

Елферинг определи 39-годишната британка като "жива икона", а директорът на отдел "Фотографии" в аукционна къща Кристис Филип Гарнър нарече Мос "най-великата модна икона на съвременността".

Сред включените на търга фотоси са гола снимка на Кейт Мос от 1992 г., на която се е излегнала на кушетка. Тя е дело на Марио Соренти и се оценява на между 30 000 и 50 000 паунда..

Търгът ще се състои на 25 Септември, а освен снимките на Кейт Мос ще бъдат продадени още: колаж на Питър Блейк, жакардов гоблен на Чък Клоуз и скулптура от 18-каратово злато на голата Кейт Мос, дело на Ник Найт.

Източник: БГНЕС