Акценти от седмицата:
Прическите на 2015, грижа за здравето и да си облечен от звезда


През изминалата седмица научихме кои са най-актуалните цветове, дължини и прически при дамите и господата за 2015:

- Салони "Магама" и "Липстик" отбелязаха старта на професионалното си партньорство с коафьорско рок шоу, на което представиха дръзки и ярки дамски визии. "Модерните цветове са агресивни в червени тонове и преливащи от лилаво, циклама, розово и цвят на сьомга до карамел, оранжево и лешник".

- "Ентусиаст" и топкоафьорът Георги Петков представиха третото издание на албума "Косата днес. Стъпка по стъпка с Георги Петков" - "Абсолютен хит в дамските прически за сезона са небрежните кокове. Няма да сбъркате, ако за специален повод заложите на романтична прическа или небрежно прибрана коса. Новата тенденция е миксирането на плитки, дантели от плитки, диадеми от плитки и къдрици в прибрана коса".

- Направи си сам - стилен и лесен кок - ефектно, бързо и практично!


Акценти от седмицата: Прическите на 2015, грижа за здравето и да си облечен от звезда


В рубриката "Здраве", акцентът през изминалата седмица падна върху превенцията и лечението на една от най-разпространените и тежки болести на съвремието - рака:

- Малините - оказва се, че този ароматен плод, освен вкусен, е и много полезен - унищожава ракови клетки!

- Ябълки и зелен чай - едновременната употреба на двата продукта голямо количество полифеноли, които блокират работата на сигналната молекула VEGF, свързани с развитието на рака, атеросклеротичните натрупвания, формирането на зъбен камък и могат да доведат до инфаркти и инсулти.

- Кърменето - здраве за майката и бебето - ново изследване сочи, че кърменето намалява риска от рак на гърдата почти наполовина!


Ако много искате да носите дреха или аксесоар създадена от любимата ви знаменитост, знайте, че това става все по-достижима цел, тъй като много знаменитости пускат свои собствени колекции. През изминалата седмица това са:

- Дисни звездата Зендая, която пуска на пазара своя колекция обувки;

- Рита Ора и Фарел Уилямс, които имат свои пролетно-летни колекции за adidas ORIGINALS


Любопитно:

Най-стилните знаменитости на Великобритания
Топ 10 на най-красивите жени за годината
Бельо от коса


Снимка:
Алекс Раева във фотосесия за "Косата днес. Стъпка по стъпка с Георги Петков"