Модни тенденции 2015: Бельо от коса


Когато става дума за бельо, изборът на жените никак не е ограничен - бикини, дамски боксерки, дамски слипове, прашки, къси шортички. Но явно за една шведка това не е достатъчно и тя реши да провокира модната индустрия като създаде изцяло нов вид дамско (а може би и не само) бельо.


Модни тенденции 2015: Бельо от коса


Нина Спар от Швеция изработва бельо от 100% човешки косми, събрани от цялата страна.

"Това бельо е специално. Изплетено е от 100% човешка коса, без да е боядисвана или смесвана с нещо друго. Ползвала съм коса, която идвя от фризьорски салони и такава, дарена ми от мои клиенти, с които работя редовно", обяснява дизайнерката.

Модни тенденции 2015: Бельо от коса
Нина казва, че все още няма да се превърне в следващата модна атракция, понеже бельото е изпробвано от модели и те признават, че то е "доста далеч от удобно".

"Косата боцка - усещането е като след посещение във фризьорски салон, когато малки косъмчета са нападали по врата ви и ви боцкат", коментират изпробвалите моделите.

Но Нина не се е спряла само на бельо. Дизайнерката е използвала същия метод, за да изплете най-различни неща, включително бижута, картини и портмонета.


Покрай продуктите на Нина вече се шуми в родния и град и тя дори има поръчки от клиенти - например сватбена корона направена от кичур коса на бъдеща булка.

"Става много лично, когато косата е твоята собствена. Ако например, когато се омъжвате си поръчате сватбена корона от вашата собствена коса - това е толкова лично и съответно много емоционално", казва Нина.


Модни тенденции 2015: Бельо от коса


* Какво е вашето мнение по темата? Бихте ли си поръчали нещо направено от човешка коса? И ако да какво? И само от вашата собствена ли?


Източник: БГНЕС