Иновативни български компании се представиха пред най-големия иновационен и предприемачески център в Европа UNTERNEHMERTUM

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Службата по търговско-икономически въпроси в гр. Мюнхен и Българската стартъп асоциация БЕСКО организираха представяне на българската иновационна и стартъп екосистема пред най-големия иновационен и предприемачески център в Европа UNTERNEHMERTUM.

Иновативни български компании се представиха пред най-големия иновационен и предприемачески център в Европа UNTERNEHMERTUM

Събитието бе открито от изпълнителния директор на ИАНМСП г-н Бойко Таков,г -н Стефан Йонков, ръководител СТИВ – Мюнхен,  и г-н Кристиян Мор, изпълнителен директор на UnternehmerTUM.

Специалният онлайн семинар предостави възможност за презентиране на 14 иновативни компании пред центъра. Едни от най-иновативните стартъпи у нас, сред които Dronamics – компания за доставки на стоки чрез дронове, EnduroSat – българският производител на аерокосмическа техника и един от малкото производители на сателити, блокчейн компанията LimeChain, както и IRise Mechanics – производителят на колички за хора с двигателни проблеми от ново поколение, и Sfera Technologies, разработваща блокчейн приложение, което да реши проблема с най-скъпото удоволствие при сателитите – управлението им и събирането на данни от наземни станции, имаха 3 минути да представят своите продукти и идеи пред представителите на центъра.

Освен тях участие в събитието взеха още Printivo, Resonator, IntegraSec, TigerTechnology, Analytics 4 Everyrone, Coursedot, Recheck, Barin Sports и  Bio MYC, а като модератор се включи г-н Натанаил Стефанов, съосновател и член на УС на Българската стартъп асоциация (BESCO) и зам. председател на София Тех парк.

Иновативни български компании се представиха пред най-големия иновационен и предприемачески център в Европа UNTERNEHMERTUM

В рамките на уебинара под надслов „Meet the Bulgarian Innovators” родните компании имаха възможност да чуят повече за работата на UNTERNEHMERTUM, който има дългогодишен опит в разработването на иновационни стратегии и прилагането на технологични бизнес идеи, от страна на г-жа Анна Байер, координатор международно сътрудничество, и г-жа Виолета Димова, мениджър създаване на бизнеси, които разказаха за възможностите за свързване на индустриални и бизнес компании със стартиращи фирми и фирми за внедряване на технологии, както и за програмите за обмен, насочени към международни стартъпи, които да подкрепят интернационализацията им и навлизането им на немския пазар.