Стартира Sofia Fashion Week 2015

Започна Sofia Fashion Week - събитието, което стартира в деня на София и в три вечери ще представи най-добрите марки и дизайнери от България и света.

Първата вечер на Sofia Fashion Week 2015 стартира повече от бляскаво и даде заявка да стане част от семейството на Световните модни столици. Всичко това става възможно благодарение на новооткритата зала за събития към Хотел Маринела - EFE Marinela.

Виновници за бляскавото модно събитие на годината са собствениците на марката Sofia Fashion Week – Мария Бонева и Владимир Иванов. За официалните медийни комуникации отговорността падна изцяло върху екипа на Profile Europе, чиито собственик е Атанас Лазаров и създателят на модните икони – проф. Любомир Стойков.

Стартира Sofia Fashion Week 2015

За да преминат пред уникалните картини – килими The Rug Gallery първи дойдоха домакините Ветко и Маринела Арабаджиеви, рекламният бос Краси Гергов и съпругата му Деница, Давид Михайович със съпругата и дъщетя си Кети Коблианидзе, Ирен Онтева, Ирина Папазова, Миглена Ангелова, Мая Цакова, Боян Томов, Валентин Чиликов, Божидара и Ивайла Бакалови, Димитър Митовски, собствениците на Св.Лазар и над 700 гости. Всички гости бяха тонизирани за невероятното шоу, което ги очакваше с водите TopShape от Бачково.

Стартира Sofia Fashion Week 2015

Специално за сценичната визия на водещите Цвети Разложка и Драгомир Драганов се погрижи стилисът Йордан Гинков.

Вечерта се открои с представянето на колекциите на Carducci, Dirk Bikkembergs, Valentino, Alexander Wang, Ermanno Servino, Balmain, Donna Karan New York, Stella McCartney, Cesare Paciotti, Giuseppe Zanotti, Addidas x Kanye West, All U R, Yves Salomon, Lilian Edwards, Flavio Castellani, Estee Lauder и Achilleas accessories.

За перфектините коси и грим се погрижиха от професионалистите от L’Oreal и Mac. Първата вечер бе предназначена за ревюта на чужди марки и представителства в България. Преди минути, модното събитие на годината беше открито с танцово шоу, а след това бяха представени моделите от колекцията на Nina Naustdal.

Стартира Sofia Fashion Week 2015

Nina Naustdal е родена в Осло и от малка се увлича по модата и дизайна, като нейното вдъхновение е баба й, която е била шивачка. Преди да започне да се учи дизайн, на 18-годишна възраст, дизайнерка се състезава за Норвегия в дисциплината лека атлетика.
След като се премества в Англия и става майка на три деца, Nina създава своята едноименна марка през 2011 година.

Nina Naustdal се увлича във висшата мода и обича да създава женствени, специални и уникални рокли. Нейната философия е: "Нормалното е скучно!", а именно тази философия се отразява в колекциите й. Дизайнерката създава ослепителни коктейлни рокли от италианска коприна и платове селектирани от целия свят, декорирани с ръчно пришити камъни Swarowski.

Конфекцията на Nina Naustdal включва цветни принтове в женствени сенки. Сватбените й колекции се отличават с елегантност и уникалност.

Всички шедьоври на дизайнерката се изработват в ателието й в Лондон, така че тя лично да може да наблюдава всеки етап от производството и да гарантира за изработката на всяка дреха.

Специално зa Sofia Fashion Week топ дизайнерът на Carducci Osman Uzun представи ексклузивна мъжка колекция, вдъхновена от Италия, за предстоящият есенно - зимен сезон. Дефилето за марката откри турският топ модел Сектан Тан. За Carducci дефилира специално и Mr. MENTHUNТ Али Алиев.

Подбраните гости, ценители на модата и красотата имаха възможност в паузите да се насладят на комфортна смокинг зона, за която се погрижа от EVA Slims и коктейли Cointreau.

Стартира Sofia Fashion Week 2015

Всеки от гостите получи още комплиментарни подаръци от стилната Петя Раева, уникална козметика от Bioderma и Estee Lauder, както и разкрасителни процедури от Спа Деметра!

Стартира Sofia Fashion Week 2015

По червеният килим водещи от сутрешният блок на 359TV Павел Владимиров и неговата екранна партньорка Ина посрещнаха на живо директно в ефир най- красивите българки- д-р Руми Маринова Mrs. Globe и Яненка Люцканова Mrs. World. Светските репортери не пропуснаха да забележат и топ модела Наталия Гуркова направи селфи корица с най-новия модел на Samsung Galaxy S6 Edge +.

Стартира Sofia Fashion Week 2015

Генерални медийни партньор на модната седмица е първата българска онлайн телевизия – Inlife и BNT World.

Sofia Fashion Week подкрепя предстоящата Детската Евровизия. Талантът на 3 български деца доведе един от най-атрактивните музикални конкурси в България. Под мотото "Откривай" децата от 18 държави ще излязат на сцената в зала Арена армеец и заедно ще откриват музиката, бъдещето и мечтите. Детската Евровизия ще се проведе на 21 ноември, а БНТ е организатор на конкурса, който се очаква тази година да достигне до над 20 млн зрители.

Снимки: HiLIFE