Очаквайте първата Sofia Fashion Week през септември 2015


Sofia Fashion Week 2015 се организира за първа година от 359 Model&Talant и The URBN Agency. Целта е да се покажат дизайнерските и модни решения на млади и наложили се дизайнери и модни марки в страната.

SFW ще бъде организирана два пъти в годината, за да може да се показват всички модни и актуални решения за сезона.

SFW ще се проведе в три тематични вечери. На разположение на гостите ще има и show room с коктейл по модела на световните издания на Седмицата на модата в Ню Йорк, Париж и Милано.

SFW поема инициативата да покани световен моден дизайнер или личност, която ще бъде гост на трите вечери и ще закрие модното изложение със своя колекция. 

Вече е известно, че по време на Седмицата на модата, своите най-нови колекции ще покажат Анн-Джи и Ива Атанасова.


Очаквайте първата Sofia Fashion Week през септември 2015


Очаквайте първата Sofia Fashion Week през септември 2015


Ето и някои от амбициозните цели, които организаторите си поставят:
"• Ще покажем, че София е достойна модна столица в световния моден календар.
• Ще покажем, че българските дизайнери и модни брандове са на световно ниво
• Ще помогнем за реализацията на българските модели и тяхното правилно позициониране пред стратегически международни партньори и брандове
• Ще дадем ясна заявка, че България и нейната столица са достоен участник в световния моден календар и за следващите издания на проекта"


Очаквайте първата Sofia Fashion Week през септември 2015


Домакини и водещи на програмата ще бъдат шест популярни лица от българския телевизионен ефир:

Цвети Разложка
Топ модел, моден мениджър и лицензиант на конкурси за красота. Кариерата й в модния бранш започва през 1995 г. След участието й през 2007 г. във второто издание на "Сървайвър", което я прави още по-силна и дисциплинирана, я канят да стане телевизионна водеща на ефирно предаване. През 2008 г. става първата носителка на титлата "Лейди България". Оттогава до днес е съорганизатор на конкурса и с всички сили помага за реализирането на победителките му. Един от любимите й конкурси е "Кралица на цветята", който се провежда всяка година на християнския празник Цветница. Това е най-цветният, обсипан с цветя конкурс и заедно с провеждането му, тя празнува своя имен ден. Другият конкурс, който е нейна гордост, е "Perfect Body". Целта и идеята му е да поощри здравословния начин на живот. Всяка година организира и специално издание "Perfect Body Awards", където след интернет гласуване и допитване до комисия от журналисти, се награждават публични личности в отделни категории за перфектната им визия. Постиженията на Цвети са много, но най-открояващи са: Ms. Bulgaria Galaxy 2008, 1-во място на международен конкурс през 2009 г., провел се в столицата на Доминиканската Република - Санто Доминго. Печели двете най-престижни титли - "Senora Clasica Mondial" и "Lady Top Model Worldwide", както и Fashion Idol 2011. През 2014 година става лицензиант на международния конкурс "Lady Universe".


Очаквайте първата Sofia Fashion Week през септември 2015


Драго Драганов
Драгомир Драганов е български телевизионен водещ и певец. Емблематично лице на БНТ и дългогодишен водещ на предаването "Чай". Драго е познат на българската аудитория и като един от водещите и организатор на Евровизия. Предпочитано лице за водещ на новогодишни програми, големи корпоративни събития и частни партита. Драго е и певец, което го прави още по-предпочитано лице за участия на едни от най-впечатляващите концерти и събития в страната.


Очаквайте първата Sofia Fashion Week през септември 2015


Боряна Баташова
Боряна Баташова - певица и водеща, любимата жена до незабравимия актьор Андрей Баташов. Боряна показа своя музикален талант на сцената на Х Factor през 2011 г. Оттогава става предпочитано лице за водеща на частни събития и любим гост на VIP събитията в страната.


Очаквайте първата Sofia Fashion Week през септември 2015


Дарин Ангелов
Дарин Ангелов е роден на 30.08.1980г. в София. Има брат близнак Деян Ангелов. Двамата са трето поколение актьори. Дарин кандидатства в "НАТФИЗ" пантомима и е приет от първия път. Година по-късно кандидатства отново, този път актьорско майсторство и отново е приет, този път от самия Стефан Данаилов. Още като студент играе в 5 постановки на Народен театър "Иван Вазов", сред които "Кралят елен","Бурята","Дванайста нощ"и др. Изиграва главната роля в детския спектакъл Пинокио на Младежки театър "Николай Бинев". Става лице на най-популярната Българска марка за мъжки дрехи "Денил". Веднага след завършването си е назначен в "Младежкия" и изиграва по безапелационен начин ролята Моцарт в спектакъла "Амадеус", донесла му по късно и наградата Аскеер за изгряваща звезда за 2005г. За кратко време доказва възможностите си като актьор и се утвърждава като водещ артист от трупата на Младежкия театър. В момента Дарин играе в три Столични театри - "Народен театър","Младежки театър" и "Театър 199" в хитовите спектакли "На ръба", "Животът е прекрасен", "Ревизор", "Хамлет", "Страхотни момчета", "Черна комедия", "Дон Жуан", "Облогът на Паскал" и в обявения за революция в българския театър спектакъл "Хъшове". Има роли в киното в български и международни продукции, като най-запомнящите му роли са в "Една калория нежност", "Недадените", "Стъклен дом" и "Хъшове". Снимал се е в множество реклами и музикални клипове, с брат си озвучават щурите опосуми от "Ледена епоха" като Дарин дарява гласа си на Еди. Дарин Ангелов взима участие в "Денсинг старс", където стига финал и става любимец на публиката. Работил е с режисьори като Александър Морфов, Коко Азарян. Мариус Куркински, Атанас Атанасов и др. Днес Дарин Ангелов е част от трупата на Народен театър "Иван Вазов" и един от най-търсените актьори у нас и категорично се доказва като една от най-ярките и талантливи звезди на българския театър и кино.


Очаквайте първата Sofia Fashion Week през септември 2015


Славена Вътова
Славена Вътова е "Мис България 2006" и един от най-успешните модели у нас, както и предпочитан модел за ревюта и фотосесии в чужбина. През 2005 година Славена печели конкурса "Мис Черно море", а година по-късно, през 2006 г. е избрана за "Мис България".
Тренирала е четири години лека атлетика и три години тенис на маса, също спортни танци и плуване. Владее три езика - английски, италиански и испански. През юли 2012 г. Славена печели Световния конкурс за красота "Мис Туризъм Интерконтинентал", който се провежда в Санто Доминго. Там е избрана и за културен посланик и най-добър модел. От 2013 година до момента участва в различни телевизионни проекти като участник, коментатор и водещ.


Очаквайте първата Sofia Fashion Week през септември 2015


Емил Кирилов
Журналистът Емил Кирилов оглавява програмните екипи на четирите радиостанции на BSS Media Group - "Веселина", "Витоша", "Magic FM" и "The Voice". Кирилов е актуалният "глас" на TV7 - разпознаваем за мнозина от нас. Той е бил радиоводещ в "FM+" и "Тангра" и музикален директор в MAD TV. Новият програмен директор на BSS Media Group има бакалавърска степен от Нов български университет по специалност "Масови комуникации и журналистика". В сферата на професионалните му интереси са и телевизионната и музикалната видео продукции. Емил Кирилов е един от най-известните и предпочитани гласове в българския ефир и водещ на много телевизионни, модни и корпоративни събития.


Очаквайте първата Sofia Fashion Week през септември 2015

Повече информация можете да откриете на официалния сайт и във фейсбук групата на събитието: www.sfw.bg и www.facebook.com/SFW.BG