Жан-Пол Готие облече с хартия журналисти от френски ежедневник

Жан-Пол Готие облече с хартия журналисти от френски ежедневникФренският дизайнер Жан-Пол Готие реши да обедини два културни феномена на консуматорското общество в едно-единствено, като облече и заснеме редактори, фотографи, ръководители на френския ежедневник "Либерасион" с "дрехи", направени от листата на самия вестник. Готие не само облякъл служителите на вестника, чиито снимки са поместени във вътрешните страници на изданието, но също така позирал пред обектива със собствените си модели, които се появяват на първа страница на вестника, пише БГНЕС.

Дизайнерът пресътворява някои от най-известните си модели, но този път само с хартия – корсети и сутиени с конусовидна форма, подобни на тези, които носи Мадона на турнето си през 1990 г., рокли с големи презрамки, шлифери, блузи и ризи с райета, съчетани с големи ботуши, обувки с висок ток и мрежести чорапи. "Да рисувам и да си представям рокли беше единствената ми форма на съществуване", когато бях малък, споделя Готие в интервю за изданието. Той обяснява интереса си към модата още от ранна възраст, когато бил "срамежлив и самотен" човек.

Моделите замениха за един ден актуалните снимки от деня. В тази вече традиционна за изданието инициатива са участвали Карл Лагерфелд, който илюстрира страниците на вестника преди една година, както и испанският художник Антони Тапиес, който през 2003 г. получи разрешение да "украси" изданието по повод 80-та си годишнина.