Модна къща Бандерол ще представи България на Bursa Fashion Week

На 12-13 октомври 2023 г. в град Бурса ще се проведе шестото издание на Bursa Fashion WEEK - едно от най-престижните модни събития в Турция. Като член на Българска Модна Асоциация с председател г-жа Силвия Кабаиванова, Модна Къща Бандерол има честта и удоволствието да бъде специален гост и да представи част от най-новата си колекция ELYSIUM 2024 пред отбрана публика.

Модна къща Бандерол ще представи България на Bursa Fashion Week

Събитието ще се състои във един от най-големите музеи в света - Панорама 1326 Фетих Музей, построен от община Османгази и свои колекции ще покажат млади и утвърдени дизайнери както от Турция, така и от Русия, Израел, Европейски страни, Казахстан, Дубай и много други.

Бурса е един от най-големите градове, прославил Турция като текстилен център и колекциите на много световни марки се изработват тук във модерни фабрики, оборудвани с високотехнологични машини. В рамките на модната седмица най-важното събитие е конкурсът за млади дизайнери. Победителите се награждават с парични награди за първо, второ и трето място. Журито се състои от извести бизнесмени и доказани специалисти в областта на модата - Музафер Чаха, Тургай Къран, Яшарие Доган, Сами Билге, Мустафа Барутчуоглу, Еврен Ердоган, Хакан Къзълърмак, Еда Ердоган, Бану Оздаг, Mехмет Гунгор, Мерве Йълмазер, Пънар Чънар, Еркан Каяа. Стремежът е да се подкрепят младите дизайнери за усъвършенстване на модата и сътрудничеството между партньорите.

Модна къща Бандерол ще представи България на Bursa Fashion Week

Фотограф: Латинка Петрина