"12 фокуса на модата" - модни експерименти на най-младите български дизайнери

12 фокуса на модатаТазгодишното 15-то юбилейно издание на пролетния Празник на красотата, организиран съвместно от Мото-Пфое и Българския Червен Кръст, се състоя снощи в Националния дворец на културата. Дефилето обедини на подиума модните експерименти на най-младите български дизайнери – бакалаврите от Националната художествена академия, специалност „Мода”, с утвърдения стил на известната италианска марка Motivi. Възпитаниците на Греди Асса демонстираха изследванията си върху темата „Орнамент” в специална селекция от 12 авторски облекла. Световните тенденции за сезон Пролет/Лято 2011 намериха отражение в 12-те ефирни и женствени облекла на модния гигант Motivi.

Манекените от „Ивет фешън” с вдъхновение демонстрираха красивите тоалети пред многобройната публика на събитието. В унисон с авторските облекла на дизайнерите от Националната художествена академия, прическите и гримът, също дело на млади таланти, бяха специално подготвени за всеки тоалет. Възпитаниците на „Art Academy Arlet” с ръководител Григорий Кюлев – Гого се бяха погрижили да подчертаят по неповторим начин изяществото на всяко от демонстрираните облекла. Известният телевизионен и радио водещ Димитър Павлов забавляваше публиката с неподправеното си чувсто за хумор и естествен чар.

12 фокуса на модата12 фокуса на модата

12 фокуса на модата12 фокуса на модата

12 фокуса на модата

Най-голямото постижение на проявата са събраните средства за благотворителната кауза. С помощта на партньорите и клиентите на Мото-Пфое, както и благодарение на съпричастността на публиката в залата, събраната сума възлиза на близо 29 000 лева. Събраните средства ще се използват за закупуването на тоалети, обувки, аксесоари и куверти за абитуриенти без родители от контингента на Българския Червен Кръст.

12 фокуса на модата

За изминалите 14 години традиционното модно ревю „Пролет в Мото-Пфое” успя да направи по-щастлив бала на близо 500 абитуриента от контингента на БЧК, със събраните до 2010 г. общо близо 300 000 лева.