Избраха 90-килограмова "Мис арабски свят 2009"

В Кайро се състоя ежегодният конкурс "Мис арабски свят 2009" (Miss Arab World), който изненадващо за мнозина бе спечелен от 90-килограмовата саудитка Мауада Нур, съобщи Нюзру, цитиран от БТА.

Избраха 90-килограмова След като 23-годишната закръглена арабка е дефилирала на подиума, журито на конкурса единодушно е гласувало да й присъди короната. Според експерти решението е политическо - представителки на Саудитска Арабия досега не са побеждавали на конкурса.

Според в. "Кориере дела сера" журито не само е обявило Нур за най-красивата арабка на 2009 година, но е заявило, че именно тя трябва да е олицетворение на арабската красота на Земята. Изданието отбелязва, че Мауада не прилича на западните модели не само с формите си, но и с това, че носи хиджаб.

Изборът на журито изненада жителите на арабския свят, тъй като преди в състезанието побеждаваха само стройни красавици. Този път се очакваше да се случи същото. Фигурите на представителките на Ливан, Сирия, Йордания и Тунис са били много по-близки до тези на западните модели.

Мненията на жителките на арабските страни за избора се разделиха - някои поддържат решението на журито, други са възмутени от него. В същото време самата Мауада Нур възприема победата си напълно спокойно. В интервюта тя споделя плановете си да се омъжи и да си има деца. Красавицата е готов да се снима и за кориците на списания, но само в хиджаб. БТА