Вдъхновените БГ финалисти триумфираха

* Авторитетно жури избра българските финалисти за дизайнерския конкурс за бельо “Triumph Inspiration Award” 2009

Силвия Мадина

Българските финалисти за дизайнерския конкурс „Triumph Inspiration Award” 2009 вече са известни. Авторитетното жури в състав: Дора Блек – управител на „Триумф Интернационал София”, проф. Греди Асса от Националната художествена академия (НХА), проф. Любомир Стойков – председател на „Академията за мода”, проф. Майа Богданова (НХА) и Мария Георгиева – главен редактор на списание „Ел”, избра 17 студенти, които ще вземат участие в националния финал на конкурса на 27 май т. г. Журито имаше трудната задача да селектира сред 24-те участника най-добрите проекти, които най-точно отговарят на критериите на конкурса. Финалисти на българското издание на конкурса "Triumph Inspiration Award" 2009 са бакалаври и магистри от НХА, специалност „Мода”: Ангелин Попски, Ася Симеонова, Генадий Береснев, Деница Димитрова, Жени Ковачева, Ина Чокова, Искрен Лозанов, Любомира Найденова, Марта Пешева, Миглена Карова, Наталия Живкова, Николай Божилов, Нинела Иванова, Радостина Клинкова, Росица Боршукова, София Ракова и Теодора Божилова.

Вдъхновените БГ финалисти триумфираха

Мотото „Икони” е провокирало младите таланти към разработването на голямото разнообразие от оригинални теми и идеи. В дизайнерските проекти на талантливите студенти от НХА модата е обвързана както с митологията, така и с киното, музиката, художественото изкуство, поп културата и различни видове субкултури. Вдъхновението на студентите идва от разнообразни епохи и области – от митичната древност, през епохата на Клод Моне и Пабло Пикасо, декоративната хармония на Алфонс Муха, оригиналния стил на Хундертвасер, кокетната Бети Буп, до съвременната поп икона Ейми Уайнхаус.

Вдъхновените БГ финалисти триумфираха

Националният финал ще се проведе на 27 май т. г. в София, когато реализираните проекти на младите дизайнери ще бъдат демонстрирани на специално модно дефиле пред публика и жури в разширен състав.

Първите трима победители от българския финал на конкурса “Triumph Inspiration Award” ще бъдат удостоени с честта да стажуват в списание „Ел” (България), което, заедно с предаването „Огледала” по бТВ, е медиен партньор на конкурса. Класираният на първо място в националния финал ще има уникалния шанс да бъде оценяван от авторитетното жури на световния финал, който ще се проведе в Милано през септември т. г. по време на седмицата на модата.

Вдъхновените БГ финалисти триумфираха

Снимки:

  1. Журито, което избра българските финалисти за „Triumph Inspiration Award” 2009 – Мария Георгиева, проф. Любомир Стойков, Дора Блек, проф. Майа Богданова и проф. Греди Асса (от ляво на дясно).
  2. – 3. Журито беше поставено пред трудната задача да избере кои от дизайнерските проекти на студентите от НХА да отидат на българския финал.

Фото: © От игла до конец

www.triumph-inspiration-award.com
www.triumphinspirationaward.com
www.triumph.com

Чети повече във Fashion Lifestyle Magazine