Стартира организация в подкрепа на модния бизнес - INTERNATIONAL FASHION CONNECTION

На 19 май 2022 година беше даден старт на International Fashion Connection (IFC) – организация в подкрепа на модния бизнес.

International Fashion Connection (IFC) е организация с председател и учредител Мила Захариева, чиято цел е да взаимодейства с фирми и компании в модния бранш с цел те да намерят своите партньорства и да изградят бизнес взаимоотношения в световен мащаб. За да се случи това, ще бъдат организирани срещи и международни изложения, на които ще присъстват производители и търговци от модния сектор.
Подкрепата на IFC като организация към творците ще се изразява в структурирането и старта на IFC-Academy. Целта на тази академия е практическата компетенция, развитие и възможности на своите курсисти. Академията ще бъде в 3 модула на обучение в партньорство със Singer Bulgaria, като първият ще стартира на 30-ти май 2022 година, в централата на IFC-Academy на бул. „Черни връх“ 47 - Бизнес Център Витоша, в София.

Организацията IFC си партнира с IFDA - Italian Fashion and Design Academy, с президент Даниеле Фитоле. Централата на IFDA е в Милано, в съседство с големи модни брандове като Moncler, Fendi, Armani, Versace, а  сред преподавателите им са арт директори и дизайнери на световните модни брандове. Курсистите в „Обучителен модул 3“ на IFC Academy ще имат привилегията да посетят лично по време на курса IFDA и световните модни брандове в Милано. „Здравейте, аз съм Даниеле Фитоле и съм президент на Italian Fashion and Design Academy със седалище в Милано. Радвам се, че подаваме ръка на младите таланти в България, за да се докоснат до магията на италианската мода и величието на италианските дизайнери!

Стартира организация в подкрепа на модниа бизнес

Стартира организация в подкрепа на модниа бизнес

Щастливи сме, че сме партньори на IFC-ACADEMY и приветстваме техните студенти в IFDA, тук в Милано“, сподели президентът на Italian Fashion and Design Academy – Даниеле Фитоле.
IFC-Аcademy и партньорите ще подкрепят младите таланти. Стартирането на моден бранд изисква много усилия и инвестиция по изработването на колекциите, създаването на уебсайт и дигитално присъствие на бранда, фото и видео заснемане, подготвяне на рекламни кампании и т.н.

Завършилите курсисти ще имат възможността да бъдат позиционирани и да използват платформата на IFC-Academy, като възможност да пуснат в продажба своите първи произведения и колекции, а един от курсистите на „Образователен модул 3“ ще получи възможност от партньора на IFC-Academy –  модният бранд La Cara Mi Exclusive (www.lacarami.com) да се включи със свой тоалет в най-новата колекция на бранда под своето име.

„Благодарение на опита натрупан от създаването на моя личен бранд аз знам, че това е една правилно подадена ръка в подкрепа на всеки, който е решил да поеме по пътя на стартирането на свой бранд", споделя г-жа Мила Захариева, собственик на La Cara Mi Exclusive.

Стартира организация в подкрепа на модниа бизнес

Стартира организация в подкрепа на модниа бизнес

Най-важната част в организацията на Академията е нейният екип. Екипът на IFC-Academy е създаден от високо квалифицирани дизайнери и конструктор моделиери под ръководството на Николай Пачев, творчески директор на академията. Той стартира своя професионален път като редактор на модно списание и за кратък период от време израства като арт директор на водещи медии. По-късно се насочва към дизайна и се превръща в едно от най-разпознаваемите имена в сферата на модния и интериорния дизайн. Започва да преподава мода и стайлинг на студенти и е арт директор на ALL U Re, които предлагат аутфити от прет-а-порте делукс, Седмица на модата в Париж, Лондон и Ню Йорк. Николай Пачев е собственик на компания, чиято дейност е свързана с багренето на естествени материи, което е водещ моден тренд в световен мащаб.

Инж. Милена Кузманова е част от обучителния екипа на IFC-Academy и преподава на курсистите процеса на моделирането и конструирането на облекла. Завършила е „Техникум по облекло“ в град Пловдив, а след това завършва магистратура в „Технически Университет – София“ – специалност „Текстилна техника и технологии“. Има 17 години стаж в български модни къщи. Била е дизайнер на модна къща „Марийка“ – Асеновград и е носител на ,,Златна игла“. В настоящия момент работи като конструктор моделиер и организатор производство в модния бранд Cliche.

Татяна Арнаут е художник, моден дизайнер и мениджър производство. Нейните инсталации, стайлинги и костюми са представяни на художествени изложби и модни ревюта. Разработва основна част от колекциите на базирания в Берлин лейбъл Leon Emanuel Blank, които се представят на Paris Fashion Week.

Боряна Вътова - моден дизайнер, представил над 20 свои модни ревюта по света и у нас. Работата й я отвежда в Германия, САЩ и Нигерия. Тя е показала таланта си в работата с много световни брандове, участвала е в международни конкурси и инициативи. Работила е като дизайнер и в телевизионни сериали.

Стартира организация в подкрепа на модниа бизнес

Стартира организация в подкрепа на модниа бизнес

Кирил Александров е концептуален и рекламен фотограф, специализиран в работата със знаменитости. Негови клиенти са изтъкнати личности от българския шоубизнес. Занимава се с модна фотография, работи по видео и рекламни проекти, и концептуални фотосесии. Печелил е престижни награди за изкуството си в различни форуми - Фотоакадемика, FIAP Биенале за младежка фотография и други.

В интервю за Code Fashion TV председателят на Академията за мода проф. Любомир Стойков заяви: „От името на Академията за мода приветствам новата инициатива на г-жа Мила Захариева, учредител и председател на International Fashion Connection Academy, и желая от все сърце да бъдат постигнати всички цели, които тя и нейният прекрасен екип са си поставили, в т.ч. да сплотяват хората, да вдъхновяват модните творци, да ги окуражават, да ги образоват и да им помагат успешно да се изявяват!“.

Стартира организация в подкрепа на модниа бизнес

Стартира организация в подкрепа на модниа бизнес

ВИДЕО: СТАРТИРА INTERNATIONAL FASHION CONNECTION АКАДЕМИЯ

Снимки:

1. – 2. Г-жа Мила Захариева - учредител и председател на International Fashion Connection.
3. Николай Пачев – творчески директор на IFC-Academy.
4.  Боряна Вътова, Татяна Арнаут, Николай Пачев и инж. Милена Кузманова (от ляво надясно).
5. Боряна Вътова – моден дизайнер и Татяна Арнаут – художник.
6. Кирил Александров – концептуален и рекламен фотограф.
7. Г-жа Мила Захариева и проф. Любомир Стойков.
8. Екипът на IFC-Academy.

Фото: © Кирил Александров: 1
Фото: © Хайлайф: 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8