Акцент за месец февруари 2017 при футболните бутонки - Nike Hypervenom3 - обувките на победителите

Nike Hypervenom3 - обувките на победителите
Маркус Рашфорд, Роберт Левандовски, Хари Кейн, Гонзало Хигуаин, Единсон Кавани

Новият модел футболни бутонки Nike Hypervenom3, представени на широката публика в края на месец януари 2017 година, а вече и в България, можете да ги закупите от началото на месец февруари на сайта на www.mbw.bg. Те са създадени с две основни преимущества преди всички останали: точност и сила на удара. „Това са обувките на победителите“, така ги представя Макс Блау, президент на Найк. „ Всеки един компонент от тази бутонка е предназначен да отбелязва най-точното попадение“ казва още той.

Nike Hypervenom3 - обувките на победителите

Това е доказано още в зоната, която посреща ударите. Тя е изградена от няколко слоя от Poron® foam, която е итегрирана върху горна част изградена от Flyknit. Всичко е така изработено за да може да посрещне и изпрати най-точният удар.

„Ние се стремихме да достигнем възможно най-меката и най-гъвкавата горна част в Nike Hypervenom3, и бяхме сигурни, че Flyknit  е най-добрият начин, за да постигнем това.“ Казва дизайнера на бутонките Дилан Ван Ата. Още едно ново предимство в модела е финната прецизност при нанизване на връзките, която в този модел е развита до максимум и позволява на всеки един играч сам да съобрази в максимална прецизност оптималният захват на връзване според личното му усещане за комфорт.

Другата новост идва от стабилността, която предлага новият модел около глезена. Материята, която обхваща глезена като чорап от втора кожа се нарича Dynamic Fit Collar и е над 10мм.  

Nike Hypervenom3 - обувките на победителите

За играчи, които предпочитат да играят с нисък профил за първи път Nike представят тази година модел, които е изработен с Flyknit в ниско профилна бутонка и маратонка.

Nike Hypervenom3 - обувките на победителите

Nike Hypervenom3 е и първият модел, чиято долна част е изградена от новата за NIKE  Hyper-Reactive подметка съчетана със Pebax® материали, които омекотяват и с найлонови нано нишки, за оптимална издържливост.От компанията заявяват, че са разработвали тази долна част на бутонката в продължение на шест години, но са доволни от крайният резултат. Постигнали са максималното при удар предната част на бутонката остава в прикосновение със земята докато петата е отделена от нея, за да нанесе прецизният удар.

Nike Hypervenom3 - обувките на победителите

С тегло от 196 г за номер 44 новите Nike Hypervenom3 са най-леките досега представени бутонки от спортния гигант. „Ние бяхме създали около 200 прототипа преди да достигнем до точният баланс, които играчите се стремят да достигнат“ заключва Блау.

Всички модели Nike Hypervenom можете да намерите тук, а ето и предложения за децата.