Световно известен дизайнер ще облече финалистките на Мисис България 2007

Дизайнерът на европейската аристокрация – Мануел Мотта - за първи път ще покаже колекцията си “Сан Патрик” извън Испания на конкурса Мисис България 2007.

Специално за конкурса Мисис България 2007, който ще се проведе в СПА хотел “Царско село”, в България пристига колекция Пролет-Лято 2008 на световно известния дизайнер Мануел Мота. С неговите фантастични официални рокли ще дефилират във финалния кръг 15-те красиви, интелигентни, щастливо омъжени и социално ангажирани участнички в конкурса. На тоалетите на обща стойност около 45 000 лв. ще могат да се възхитят гостите на конкурса на 21 ноември и зрителите на бТВ от 15 до 16 часа на 1 декември.

Дизайнерът Мануел Мота е испанският дизайнер, който създава официалните и булчинските рокли на европейската аристокрация. Негови почитателки са съпругата на Род Стюарт – Пени Ланкастър, дъщерята на Деми Мур и Брус Уилис – Румар, приятелката на Хулио Иглесиас Джуниър Чариз Верхаерт, приятелката на Леонардо ди Каприо Бар Рафаели и още много ВИП персони. Дело на Мануел Мота е роклята за $20 000, която поръча за сватбата си световно известният американски топмодел Колийн Маклафлин – годеница на футболиста Уейн Руни. По време на представянето на колекцията Пролет-Лято 2008 на Мануел Мотта “Сан Патрик”, в първите редици сред зрителите на ревюто седеше неотразимата красавица и супер модел Клаудия Шифър.

Мануел Мота създава свои тоалети за световно известната марка Pronovias. Роклите се отличават с перфектни кройки, висококачествени материи с копринен състав и произведени специално дантели. За Pronovias разработват колекции и гениалните дизайнери Ели Сааб и Валентино. Най-известните и скъпоплатени топ модели - Даутсен Круус, Изабели Фонтана и Каролина Куркова дефилират за тази марка.

Дизайнерът ще представи за пръв път най-новата си колекция извън Испания тъкмо на конкурса Мисис България 2007. Колекцията от рокли е толкова специална, че неведнъж е отказвано изнасянето й навън. Роклите от колекцията “Сан Патрик” не са били предоставени дори на участничките в конкурса за “Мис Франция”. Първото им “дефиле” в световен мащаб ще се случи именно в България. Перфектни тоалети в искрящо черно, метално сиво, златисто и ярко червено ще ваят фигурите на участничките в най-големия конкурс за омъжени дами у нас.

Снимки:

1. - 2. Модели на Мануел Мота
3. Съпругата на Род Стюарт – Пени Ланкастър и Мануел Мота
4. Приятелката на Хулио Иглесиас Джуниър Чариз Верхаерт и Мануел Мота (в средата)