Годишни награди на Академията за мода "Златна игла 2015"


На
31 март (вторник) 2015 година в Рамада София Хотел ще се проведе гала-вечер и ревю-спектакъл по случай церемонията за връчване на годишните модни награди "Златна игла 2015" на Академията за мода.

Годишни награди на Академията за мода Златна игла 2015И този път имената на новите носители на "Златна игла" до последно ще бъдат пазени в тайна. Те ще бъдат съобщени за първи път на официалната церемония в присъствието на много ВИП гости и представители на медиите. За големите призове вече гласува жури от 30-те най-добри лайфстайл журналисти от печатните и електронни медии у нас с председател проф. Любомир Стойков.

Преди обявяването на победителите и тяхното представяне, ще се състои грандиозен моден спектакъл. В него своите най-нови модни творения ще покажат изтъкнати наши и чуждестранни дизайнери и модни къщи.

Ревю-спектакълът ще открие модният бранд VHK Fashion с дизайнер Веселка Крачунова, която през февруари представи успешно своя колекция на седмицата на модата в Лас Вегас. Избрани модели от свои колекции ще покажат също галерия-бутик RoRa с дизайнер Росица Рангелова, българската марка очила KWIAT, Fashion Gallery Esil Duran, Paloma Fashion с дизайнер Поля Кинова, както и дизайнерът Стоян Радичев. Мъжка мода ще бъде представена от модна къща "Агресор" с дизайнер Марияна Папаличева и турската марка Weaver.

Академията за мода ще връчи Златна игла в шест категории: "Дизайнер на годината", "Модна къща на годината", "Моден фотограф", "Най-добър млад дизайнер", "Моден гримьор" и "Цялостен принос".


По повод предстоящото модно събитие №1 у нас проф. Любомир Стойков, председател на Академията за мода, сподели:
"Най-голямата награда на Академията "Златна игла 2015" се връчва в момент, когато определено се индикира оживление в българския моден дизайн, а отчасти и в родната модна индустрия. Нашата амбиция е да оценим и стимулираме най-ярките представители в модната сфера и особено онези от тях, които ни радват със запомнящи се изяви в публичното пространство. Модата е не само естетически, но и комуникационен феномен и затова българските лайфстайл журналисти отличават и по този белег най-добрите. Искрено се надявам журналистическият избор да съвпадне с избора на широката публика - на модните потребители и ценители."


Годишни награди на Академията за мода Златна игла 2015


Водеща на гала-вечерта ще бъде телевизионната водеща и PR експерт - Ива Екимова, носител на приза "БГ модна икона 2013".

За подготовката на ревю-спектакъла се грижи екип от професионалисти в лицето на: Амалия Тинчева, Боян Караиванов и Ани Петкова.

Специално участие по време на "Златна игла 2015" ще има талантливата млада певица Марина Кискинова, която ще представи най-новата си песен заедно с Lexus и VS Dance.

Статуетката "Златна игла" по традиция е дело на най-добрия български бижутер Анжело Красини.


"Златна игла 2015" се реализира с любезното съдействие на:

Годишни награди на Академията за мода Златна игла 2015

Снимки:
1. Статуетката "Златна игла" по традиция се изработва от най-добрия български бижутер - Анжело Красини.
2. Проф. Любомир Стойков, заедно с носителите на Златна игла 2014 - Мая Антова, Евгения Живкова, Станислав Анастасов - Слав, Васил Германов и Антония Йорданова (от ляво на дясно)
Фото: © Хайлайф / От игла до конец