Бебешки и детски дрехи с марката ФРУДЖИ вече в България

Европейската модна вълна за луксозни бебешки и детски дрехи от еко- памук дойде и в България. Отскоро, една от най-бързо развиващите се марки на Острова за производство на дрехи за бебета и деца- ФРУДЖИ, се продава и на българския пазар.

В основните ценности на марката са заложени защитата на околната среда и социалната справедливост.

Интересът към английската марка се дължи не само на стилния дизайн и красивите цветове, но и на факта, че всичките продукти на ФРУДЖИ са изработени от 100% биологично чист памук, сертифициран по световните стандарти от агенцията Контрол Юниън Сертификейшънс (т. нар. ЕКО текстил).

Основната разлика между органичните и „обикновените” продукти е, че нито при производството, нито при преработката се използват вредни химикали (пестициди и други отрови), а получените екологично чисти продукти са много по-качествени. Факт е, че бебето се ражда неадаптирано към външните условия. Най-чувствителните органи на новороденото са: стомахчето (което не е свикнало да поема храна), кожата (в корема на майката е било обгърнато околоплодна течност) и белите дробове (преди раждането не е дишало).
Бебешката кожа е до 5 пъти по-тънка от тази на възрастен. Бебетата имат ускорена обмяна на веществата и по-ниско тегло в сравнение със зрелия човек. Всичко това ги прави особено чувствителни към вредните вещества и химикалите. Поради това е особено важно в първите месеци на адаптиране към околната среда да осигурим, най-чистия слой в допир до кожата на малкото бебе – дрехи от органичен памук. Дрехите за бебета и деца, направени от биологично чист памук не дразнят кожата, несравнимо по-меки са и са много по-качествени.
Защото са екологично чисти много детски лекари ги препоръчват за предотвратяване на алергиите и кожните екземи в ранна детска възраст. Дрехите от органичен памук са от огромно значение за избягване на дихателни проблеми, а също и за нормалното развитие на дихателната система на малкото бебе. Памучните нишки на органичните бебешки дрехи не съдържат пестициди и по този начин бебето не вдишва вредни вещества.

Бебешката колекция на ФРУДЖИ за България включва както класически бебешки бодита, така и бебешки блузи, панталони, рокли и якета в смели „ретро” интерпретации.

Тази година вкусни и ароматни цветове: от малинено розово и грахово зелено до цвят лавандула, формират колекцията на ФРУДЖИ, а органичният памук, от който са изработени облеклата за най-малките е изключително мек и нежен към чувствителната бебешка кожа.
ФРУДЖИ е и първата европейска марка за детски дрехи, която се е присъединява към Сдружението „1% за Планетата” и предоставя 1% от продажбите си (независимо от печалбите/загубите си) в защита на околната среда.
Продуктите от 100% органичен памук се предлагат в представителен магазин в София и он-лайн, на сайта на вносителите.