Модни новини от Etere

Мария Василева

Eдна от най-добрите български марки – ETERE, зарадва почитателите си за пролетта, като откри своя трети магазин в Пловдив. Той се намира в новопостроения първи шопинг мол в града на тепетата – Mall Plovdiv.

Акцент в новия бутик е колекцията пролет/лято 2009. В нея особено внимание е отделено на изчистените линии и стилните силуети, които ще задоволят изискванията и на най-взискателните дами.

За пролетно-летния сезон ETERE залага на материите от смесен тип - вискоза, еластан и полиестер. Според модните експерти най-подходящи за лятото ще бъдат памук, лен, тенсел и ефирна коприна. Цветовите гами дават свобода на избора според настроението, което създават - слонова кост, циклама, тъмносиньо и сиво-зелено. Саката са вталени и прекрояват по оригинален начин женствеността. Панталоните са прави с по-разширени крачоли и подчертано висока талия, което издължава фигурата и създава дързък силует. Полите за този сезон запазват формата тип цигара, като са разнообразени с игриви плисета, копчета и външни шевове.

След като получи отличието „Златна игла” за модна къща на 2008 година, ETERE съсредоточи своите усилия за разширяване на пазара си извън страната. През февруари екипът на марката представи с голям успех колекцията пролет/ лято 2009 на международното специализирано изложение за мода в Москва CPM (Collection Premiere Moscow).

Другата модна новост от марката е луксозният каталог за сезон есен/ зима 2009, като за локация на фотосесията отново е избран Пловдив. Градът носи в себе си духа на българското историческо и културно наследство и забележителностите му по уникален начин се съчетават с облеклата от колекцията на модния бранд.

След прецизен подбор, екипът на ETERE избра за лице на есенно-зимната си колекция изявената манекенка Красимира Нончева. Снимките са направени на едни от най-атрактивните места в Пловдив - най-голямата гребна база на Балканите и Стария град. Фотосесията е заснета през февруари, като екипът е успял да я осъществи за 2 дни. В каталога са включени имиджови снимки и look book.

Чети повече във Fashion Lifestyle Magazine