Кръстиана Кръстева ще представя България на Детската Евровизия

На голям гала концерт на БНТ, в зала 2 на НДК, се представиха десетте песни, допуснати до финала за представянето ни в Детската Евровизия.

Шареният купон, воден от Ути Бъчваров и Вики от Мастило, в денс –компанията на атрактивните балет Веда –Джуниър, премина под бурните аплодисменти на препълнената с деца зала.
Публиката от цялата страна гласува и определи с 46%, Кръстиана Кръстева от Велико Търново да представя страната ни на Детския Форум през ноември в Кипър.

„ЕДНА МЕЧТА” е нейната авторската песен, която едновременно носи модерния поп стил и същевременно е закачливо детска, запомняща се, за да може да звучи дълго в съзнанието на публиката.

Кръстиана Кръстева ще представя България на Детската ЕвровизияКръстиана Кръстева ще представя България на Детската Евровизия

Кадифеният глас на девойката не остана незабелязън и бързо я изкачи на челно място, а беквокалистите от формация Патиланци много умело съчетаваха гласови данни и хореогравска постановка заедно с балет Веда.

Почти три месеца цялата група се готвеше под ръководството на вокалния педагог Аделина Колева и хореографките Яна Никова и Оливера Спасова и естествено трудът на всички бе увенчан с успех.

Кръстиана Кръстева ще представя България на Детската Евровизия

Кръстиана е едва 14 годишна, но има много наши и чужди награди I три издадени албума. Позната е на Българската публика от многобройните си участия в страната, през месец август участва в конкурса МИС сИрена-Диневи Ризорт, на чиято сцена също пяха и Елица Тодорова – Трио. След конкурса Елица пожела на Криси да представи България по същия достоен начин, както е била и тяхната изява със Стунджи преди година. Малката звезда пя в Амфитеатъра в Несебър на 5 септември, в концерта на Велико Търновската община заедно с Вики Алмазиду и Милчо Левиев, а на 15 септември в родния си град заедно с Бигбенда на Българското радио, с диригент маестро Янко Миладинов, заедно с цялата група „Патиланци” и група „Нова Музика”-от Горна Оряховица, всички ръководени от Аделина Колева, изнесоха концерт за почитателите на поп музиката. Тя е чест гост в музикалните програми на БНТ и Българското радио.

Сега на Криси и нейната група от Патиланци и балет Веда им предстои сериозна подготовка за Детската Евровизия, но наред с това тя ще съчетава и учението в елитна езикова гимназия.Да им пожелаем успех.

Снимки:

1. Кръстиана Кръстева от Велико Търново
2. и 3. Кръстиана Кръстева заедно с Елица Тодорова