Остават броени дни до Sofia Fashion Week Spring/Summer 2017

Силвия Тодорова

Най-мащабно модно събитие у нас Sofia Fashion Week пролет-лято 2017 се организира за четвърти път на територията на зала EFE на Hotel Marinela и ще протече в рамките на 5 дни от 20 до 24 март 2017. На 15 март в Hotel Marinela Sofia се състоя пресконференция по повод събитието, в която участваха: Мария Бонева – съорганизатор и официален медиен партньор – Code Fashion TV; Мариела Литман – представител на EFE Event Management; Пламен Хутов – представител на Hotel Marinela Sofia; Евгения Живкова – трикратен носител на „Златна игла“ на Академията за мода и специален гост на Sofia Fashion Week пролет-лято 2017; Ива Екимова – представител на Christian of Roma; Десислава Маркова – дизайнер на DESIRE MARK и Виктория Джумпарова – дизайнер на „Purple 17“ by Vicky Jumparova.

Остават броени дни до Sofia Fashion Week Spring/Summer 2017

Пресконференцията откри и води проф. Любомир Стойков – председател на Академията за мода, който обяви накратко програмата на събитието и участниците в пресконференцията. Евгения Живкова, ще открие като специален гост първата вечер на събитието на 20-ти март. За първи път в рамките на седмицата на модата в София ще има две вечери – 21 и 22 март, посветени на световни марки и брандове с представителства в България. Четвъртата вечер на 23 март е Haute Couture – вечерта, в която ще се представи висша мода от топ дизайнери и висок клас марки от България и Европа. На финала на събитието – 24 март ще се проведе гала вечер с ексклузивни ревюта на световни гости и елитни чуждестранни и български марки.

Остават броени дни до Sofia Fashion Week Spring/Summer 2017

В самото начало на пресконференцията Мария Бонева съобщи, че в Sofia Fashion Week се включват все повече нови дизайнери и модни брандове, а новото за предстоящия сезон е, че на всяка от петте вечери ще присъстват байери от цял свят. Тя обяви също, че организаторите са подготвили специална благотворителна инициатива, която ще пазят в тайна до началото на събитието. Мариела Литман акцентира върху това, че тази година всички гости и партньори ще се насладят на първата модна улица – Sofia Fashion Street, която ще бъде разположена пред най-актуалната зала в столицата – EFE Hotel Marinela. Sofia Fashion Street ще работи от 11:00 до 17:00 часа с вход свободен, а бъдещите абитуриенти ще могат да изберат своите тоалети директно от сцената или шоурума на модната улица. Мариела Литман съобщи, че и този път интериорът на зала EFE на Hotel Marinela ще бъде различен, специално подготвен за събитието и допълни, че за две години, откакто залата функционира, в нея са проведени десетки събития от различно естество, а в предстоящите месеци ще се състоят и големи спортни мероприятия. Пламен Хутов, като представител на Hotel Marinela Sofia – главен организатор на събитието подчерта, че хотелът е домакин на различни музикални и холивудски звезди и ще бъде на разположение на българските и чуждестранни гости на събитието.

Остават броени дни до Sofia Fashion Week Spring/Summer 2017

По време на пресконференцията Евгения Живкова представи избрани модели от своята колекция пролет-лято 2017, разделена в шест основни теми с акцент върху минимализма. Основните цветове са бяло, екрю и черно. Дизайнерката залага на флорални принтове, апликации на цветна дантела върху плътна коприна и комбинация между райе, точки и цветя в бяло и черно. Десислава Маркова – дизайнер на DESIRE MARK, която вече е участвала в седмицата на модата с колекция бижута, съобщи, че на предстоящото събитие ще представи за първи път и своя дизайнерска колекция облекла. Виктория Джумпарова – дизайнер на „Purple 17“ by Vicky Jumparova ще участва в първата вечер на 20-ти март. По време на пресконференцията тя представи избрани модели от своята колекция, която е различна, екстравагантна, със смели цветове и включва атрактивни дрехи за кученца.

Остават броени дни до Sofia Fashion Week Spring/Summer 2017

Ива Екимова, като представител на Christian of Roma, обяви по време на пресконференцията, че последната гала вечер на Sofia Fashion Week пролет-лято 2017 ще открие топ-коафьорът Любен Николов. Той е подготвил забележителен спектакъл, озаглавен „Под светлините на прожекторите”, в който акцент е джаз формацията „София сешън оркестра“. Известна джаз певица ще се присъедини към 20-тимата музиканти, за да направят шоуто още по-вълнуващо. Дефилето ще покаже коктейлни, елегантни, женствени, haute couture визии, стилизирани с водещата италианска марка за коси Alfaparf. Ревюто ще закрият две от най-желаните жени в България – Ирен Онтева и Наталия Гуркова.

В първата вечер ще участва рапарът 100 Кила заедно с гайдари. Марина Кискинова ще открие с музикално изпълнение Haute Couture вечерта на 23-ти март, а гост изпълнител на гала вечерта на 24-ти март ще бъде Мария. Водещи на събитието за отделните вечери ще бъдат: Боряна Баташова и Теодор Тодоров (първа, трета и пета вечер); Елена Брусарска и Александра Богданска (втора вечер), Борислав Атанасов и Алекс Юнакова (четвърта вечер). Официални лица за изданието пролет-лято 2017 на Sofia Fashion Week са топмоделите Екатерина Краснова и Ивел Йорданов. По време на четвъртото издание на Sofia Fashion Week на подиума ще дефилират чуждестранни топ модели, които са участвали на седмицата на модата в Москва. В бекстейдж 12 стилисти на Christian of Roma и професионалните гримьори на MAC всеки ден ще се грижат за безупречната визия на всички модели, които излизат на подиума.

>Родната седмица на модата се доближава все повече до световните седмици на модата в Ню Йорк, Лондон, Милано и Париж. В петте тематични вечери на Sofia Fashion Week пролет-лято 2017 организаторите от Hotel Marinela Sofia и българската модна телевизия Code Fashion TV обещават събитие, което ще определи модния пазар в България – амбиция, вече доказана с изданията до момента. Чрез проекта се положиха основите и на В2В активности между българските марки, които могат да бъдат видяни и оценени от световните модни експерти. На всички дизайнери ще бъдат раздадени програми за срещи с баерите в модерния шоурум Lux 4 U, който се намира в непосредствена близост до мястото на събитието – зала EFE Hotel Marinela. Специални гости на Sofia Fashion Week ще бъдат и собствениците на международната дигитална платформа и списание Ufashion – Елио Фраско и Антонио Палацо. Сред байерите ще бъдат: Алфио Торизи, който е отличен познавач на булчинската мода, основател и маркетинг директор на WEDD DRESS DIFFUSION SRL; Франческо Баяно, който от няколко десетилетия работи в сферата на италианската мода на международно ниво като Мениджър на модната индустрия, както и Инна Красилникова – купувач, натрупал голям опит в сферата на булчинската и церемониална мода, поради което много агенции от този сектор се доверяват на нейното ръководство.

Остават броени дни до Sofia Fashion Week Spring/Summer 2017

На всички вечери от Sofia Fashion Week ще присъстват VIP личности от модния и бизнес елит на страната. Sofia Fashion Street ще бъде любимото място през модната седмица, за работен обяд, кафе или вино с приятели, защото организаторите са се погрижили и за модерна ентъртеймънт зона. По традиция след всяка вечер за гости, партньори и модели ще има уникални модни партита на различни места в реновирания по последни стандарти Hotel Marinela – Sofia. Първата и втората вечер афтър партитата ще бъдат в лобито на Hotel Marinela Sofia. Третата вечер партито ще е в клуб „Кенди“, а четвъртата и петата вечер модните партита ще бъдат в клуб „Мегами“.

Билети за събитието се предлагат в мрежата на „Ивентим“ или на консиерж в Hotel Marinela. На събитието няма да се допускат лица под 18 години.

Снимки:
1. Участниците в пресконференцията: Ива Екимова, Пламен Хутов, Мариела Литман, Мария Бонева, проф. Любомир Стойков, Евгения Живкова, Десислава Маркова и Виктория Джумпарова (от ляво на дясно
2. Мария Бонева и проф. Любомир Стойков
3. Евгения Живкова и проф. Любомир Стойков
4. Модели на дизайнерката Евгения Живкова, показани по време на пресконференцията.
5. Модели от колекцията на Виктория Джумпарова, показани по време на пресконференцията.
Фото: Хайлайф