Презентация на новата модна колекция на MARKAM Fashion за сезон ПРОЛЕТ – ЛЯТО/2008

Презентация на новата модна колекция на MARKAM Fashion за сезон ПРОЛЕТ – ЛЯТО/2008 На 5 октомври, от 13.00 часа, в зала „Витоша” на INTER EXPO CENTER, MARKAM Fashion ще представи своята нова колекция ПРОЛЕТ – ЛЯТО/2008.

На ревюто ще бъдат представени трите основни стила от новата колекция на MARKAM Fashion - CITY GIRL, IN FOCUS и EXLUSIVE. Тези модни линии са код към посланията на марката за ПРОЛЕТ – ЛЯТО/2008. Роклята, тази най-женствена дреха, е основно застъпена в почти всички ансамбли. Силуетът е чист и изискан с много добре премерен шик. Дизайнерските решения са вдъхновени от минимализма и конструктивизма. Усеща се лек полъх от античността. Асиметрични форми, драперии, прецизни детайли и аксесоари носят идеята за оригиналност и стил. Дължините на роклите и полите са около или над коляното, както и много дълги – трапецовидни и прави.

Саката и якетата са близо до класическата линия, но с много изненадващи решения в детайлите – къси и с дължина около ханша. Панталоните – прави и тип “цигара”, са дълги или 7/8. Блузите и плетивата са с мек и обгръщащ женствен силует. Материите са естествени – памук и лен, с разнообразни структури, много приятни и нежни, хладни и свежи. Памучен сатен, трико и високотехнологични миксове се редуват в блестящи и матови, фини и релефни повърхности. Щампите са с дискретни, стилизирани, флорални мотиви и графични контрастни рисунки. Цветовите комбинации са черно и бяло, натурални земни, пясъчни пустинни и сенчести цветове, сребристо, златисто и искрящ цвят на шампанско.

ПОСЛАНИЯТА на модна къща MARKAM Fashion са категорични: Бъди изискана и динамична, романтична и модерна, женствена и смела! Триумфирай!

БЪДИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНА!

На модното ревю ще бъде представена и новата участничка в благотворителната кампания за подпомагане на талантливи млади хора, която MARKAM Fashion организира. Това е младата дизайнерка Ива Станчева, студентка в Националната художествена академия, която ще има шанс да продължи обучението си в магистърско ниво чрез отпуснатата от Модната къща стипендия.

Всяка година екипът на Модната къща ще обявява конкурс за художници, музиканти, дизайнери и певци, които да подпомага. Част от приходите от новата пролетно-лятна колекция на MARKAM Fashion ще бъдат дарени за обучението на талантливата млада дизайнерка, носителка на множество награди. Сред тях е първата награда в конкурса за млад дизайнер през 2007 година, организиран от Капитал LIGHT, Френския културен център и сп. CLAM (Paris-New York-Tokyo).

Новата модна линия на МАRКАМ Fashion бе представена с голям успех на световните модни изложения в Дюселдорф, Амстердам, Виена и Залцбург, Бърно, Прага и Москва.
На 20 септември в центъра на чешката столица, Прага, MARKAM Fashion отвори бутик, с което разшири присъствието си на европейския пазар, а по този начин – и представянето на България на световната модна сцена.