София Борисова e официалният дизайнер на конкурса
"Мис Вселена България 2014"


Очарователната тв фея Ева Кикерезова и телевизионният лидер Драгомир Драганов от Българската Национална Телевизия са водещи на гала вечерта на българското издание на "Мис Вселена" 2014 на 16-ти ноевмври, съобщават от ПРофайл.


София Борисова официален дизайнер на "Мис Вселена България 2014"


От 6 месеца тече трескава подготовка около провеждането на престижния конкурс, за който собственик на правата за цял свят е мултимилиардерът Доналд Тръмп. Три са българките имали щастливата възможност на живо да се срещнат с него - Жана Янева в Лос Анжелис, Венета Кръстева в Москва и Наталия Гуркова в САЩ.

У нас правата и лиценза държи доайена в модната индустрия Страхил Гановски.

Официалната дизайнерка на конкурса "Мис България Вселена 2014", София Борисова, работи успешно с "Шоуто на Слави", Нели Петкова, Румяна Маринова - Мисис Глоуб, TV форматите "Vip dance", "Стани поп-фолк звезда", "Гласът на България", "Сделка или не", "Фермер търси съпруга", "Стивън Сегал".


София Борисова официален дизайнер на "Мис Вселена България 2014"


Тя изработи уникалните рокли на участничката ни в конкурса "Мис Свят", който се проведе в Лондон.

Най-спешната рокля, която е правила София, с общо 4000 камъка Сваровски и 8 метра дантела, бе на "Мис България 2009" Антония Петрова за нейната сватба, която се превърна в една красива и романтична руска приказка. Няколко месеца по-късно красавицата отново се довери на София за изработката на специалните тоалети за конкурса "Мисис Русия 2012", който спечели.

Рокля на дизайнерката се разходи и по червения килим в Монте Карло от топмоделa Ирена Милянкова на наградите "Golden Nymph".


София Борисова официален дизайнер на "Мис Вселена България 2014"


Българката, която ще се окичи с титлата "Мис Вселена България 2014" на 16 ноември, ще представи страната ни на финала на конкурса на 25 януари 2015 в Маями, Флорида. Световният конкурс ще се проведе на открито и ще бъде излъчван директно в над 100 страни, чрез собствения медиен гигант CNN.

За Маями ще пътуват и Наско Лазаров и Жана Янева от Благоевград - носителка на престижния приз "Мис България Вселена" през 2012. Двамата лично ще връчат покана на Тръмп да гостува в България.

"Вълнувам се за срещата с Тръмп, защото личност от такава величина би допринесла много за България - милиони телевизионни канали ще излъчат новината и неговата визита. А какво по-голяма реклама от това за малка и красива България? Жана води кореспонденция с мистър Тръмп и той и отговори, че възнамерява през 2015 с личния си самолет и екип от помощници и охрана да посети страната ни", сподели пред медиите Лазаров. "Възнамерявам лично, заедно с рекламния и голф гуру Краси Гергов, да координираме визитата на Доналд Тръмп. Убеден съм, че голф дестинацията Калиакрия ще му допадне изключително много".


Очаквайте финала на конкурса
"Мис България Вселена 2014" и в ефира на БНТ2.
Гала церемонията е на 16 ноември 2014 от 20.00 часа в първия лайфстайл център Парадайс-Sofia Event Center.