Кристо и "Ричмарт" с общ социален проект

Силвия Стоянова

Мартин ЙордановНа 22 октомври (сряда) 10:00 часа в Пресклуб БТА се състоя пресконференция във връзка с проекта „Русе - едно добро решение”, който цели да покаже възможностите на града и да покани хората да сбъднат мечтите си в Русе.

Кампанията, която популяризира проекта, е вдъхновена от песента „Оставам тук” на Кристо. Инициатори на проекта са Кристо, „Ричмарт” и други предприемачи в град Русе с подкрепата на Община Русе. Консултант на проекта е „Goldratt Consulting” - водеща световна компания за бизнес-консултиране (Procter & Gamble, BOSCH, MAZDA, BOEING и др.)

В пресконференцията участваха:

КристоКристо – хип-хоп изпълнител на едни от най-популярните български хитове през последните 10 години и инициатор на много социални проекти.

Мартина Мартини – на 14 г., завършва 7-ми клас в България с отличен успех, 8-ми клас в Кентърбъри, Англия, като в момента е 9-ти клас във Флорида, САЩ дистанционно, учи паралелно висше образование „Мениджмънт в модата” по индивидуална програма и разработва проекта „Ричмарт Джуниър”.

Мартин Йорданов – предприемач и собственик на компанията за костюми по поръчка „Ричмарт”.

Деан Манев – директор на „Менс Фешън Клъстер”.

Проф. Любомир Стойков – водещ на пресконференцията

Хип-хоп танцьори представиха модели на Кристо

Мартин Йорданов сподели, че представители на бизнеса в Русе се обединяват със  стратегия за развитието на града и предлагат 5 000 работни места за европейци. Проектът „Русе - едно добро решение" цели да утвърди града като индустриален център. Мартин Йорданов обяви, че работа има достатъчно, дори за чужденци, но мениджърите трябва да си свършат работата. Деан Манев заяви, че „Менс Фешън Клъстер” вече е създал над 100 възможности за успешен бизнес сред младите дизайнери в Европа и предстои да създаде партньорства с около 500 дизайнери, желаещи да развият своя потенциал на международната модна сцена. Като предприемач самият Мартин Йорданов подава ръка на млади хора в лицето на хип-хоп изпълнителят Кристо, с когото разработват няколко социални проекта.

Участници

По време на пресконференцията Кристо представи песента "Оставам тук" в нова светлина с клип, сниман на емблематични места в град Русе с хора от града. Клипът е част от кампанията  „Русе – едно добро решение” и в перспектива се планира подобен клип да се направи и за други градове. Кристо сподели, че много хора възприемат посланието на песента и искат да останат тук така, както той е избрал да се върне в България. „Младите могат да превземат света и от тук”, каза той, като обърна специално внимание на това, че популярността е огромна отговорност, която той осъзнава и избира социални послания за песните си, на които е по-добре младите да подражават. Пример за такъв млад човек е Мартина, която също е избрала България и Русе, вместо чужбина.

Мартин и Мартина

Кристо представи и модна марка мъжки сака за тийнейджъри, разработена съвместно с тийнейджъри. Целта на новата марка е да се даде възможност на младите да творят и да се развиват в България, както и да се създадат нови работни места. По време на пресконференцията хип хоп танцьори показаха нестандартни младежки сака, щамповани със символи на световни столици.

Кристо и проф. Любомир Стойков

Кристо обяви още два социални проекта, по които работи. Единият е свързан с младите, които са креативни и могат да предложат много уникални решения. А другият е насочен към интергирането на интелигентните хора, които са стигнали дъното и живеят на улицата като клошари.

Кристо и Мартина Йорданова

Кристо, заедно с танцьорите, които показаха моделите му

Снимки:

1. Мартин Йорданов
2. Кристо
3. Хип-хоп танцьори представиха модели на Кристо
4. Всички участници в пресконференцията
5. Мартин Йорданов и Мартина Мартини
6. Кристо и проф. Любомир Стойков
7. Кристо и Мартина Мартини
8. Кристо, заедно с танцьорите, които показаха моделите му.

Фото: ©  Константин Жеков