Премахнете акнето с маска от аспирин

Премахнете акнето с маска от аспиринАспиринът по-често се използва за лечение на главоболие, но очевидно работи добре и срещу акне.

Британката Бет Нотингам доказа, че таблетките, струващи по-малко от долар и съдържащи салицилова киселина, намаляват подутината, отпушват порите и омекотяват кожата, намалявайки люпенето й. Именно това са най-тежките симптоми, които изпитват тийнейджърите с проблеми по кожата.

Рецептата се прави с пет таблетки, които се счукват на прах и към тях се добавя супена лъжица кисело мляко и мед. Тази маска успокоява и овлажнява лицето. Студената кремообразна консистенция се маже на лицето и се оставя да изсъхне за 10-20 минути. Тя не трябва да се използва от хора с алергия към аспирин или млечни продукти.

Други положителни ефекти при приема на аспирин важат за:

Рак на дебелото черво - според последните проучвания, ежедневният прием на аспирин може да намали с 19% рисковете от развитие на полипите, които причиняват рак на дебелото черво. Това позволява на хората, изложени на риск от развитие на рак, да го използват като превантивно средство.

Рак на стомаха - вземането на медикамента веднъж седмично намалява опасността от някои форми на рак на стомаха.

Инфаркт на миокарда - ежедневният прием на малки дози аспирин намалява с 44% риска от сърдечни и сърдечносъдови проблеми. Установено е, че ако се приеме аспирин непосредствено след сърдечен удар, рискът от летален изход се намалява наполовина. Приема се висока доза - 300-500 мг. С профилактична цел се приема дневна доза между 75 и 325 мг.

Инсулт - ежедневният прием на ацетилсалициловата киселина предотвратява образуването на съсиреци и понижава с 42% риска от втори удар.

Безплодие - Експеримент, проведен през 1999 г,. показал, че шансът за забременяване се удвоява при приемане на минимални количества ацетилсалицилова киселина.

Слънчево изгаряне - ако се приеме още при първите признаци за изгаряне, аспиринът понижава температурата на кожата и намалява болките.

Източник: БГНЕС