Сладки изкушения от Лаваца

* Есенните напитки на прочутото кафе са истински хит

Радинела Гелева

Когато дните стават все по-къси и студени, a зелените върхове на дърветата се оцветяват в жълто и оранжево, това означава само едно: есента най-сетне пристига. Това е сезонът да се насладим на времето, прекарано у дома с приятели и семейство, отпивайки вкусни напитки за стопляне през първите студени месеци.

Сладки изкушения от Лаваца

Нищо не се съчетава по-добре с хладното време от есенните напитки с кафе. Lavazza, международно признатата италианска компания за кафе, ни кани да отпразнуваме заедно есенния сезон и неговите цветове, с някои вкусни и изключителни напитки. Потопете се в есенния дух със сезонната селекция от вкусни есенни рецепти на Lavazza.
Една от любимите рецепти е тази за Шоколадова мока, за която ще са ви необходими 2 броя еспресо, разпенено мляко, горещ шоколад, тъмно какао и бита сметана. За да приготвите вкусната напитка сложете еспресото в голяма чаша, добавете горещия шоколад, поръсете с горчиво какао и допълнете с разпененото мляко. За приказен завършек може да добавите битата сметана отгоре.

Сладки изкушения от Лаваца

Капучиното с куркума и черен пипер е следващата любима рецепта, за която ще са ви необходими еспресо, по препоръка на експертите на Lavazza Nespresso съвместима капсула Qualità Oro, куркума на прах, смлян черен пипер, мед и пълномаслено мляко. Сипете меда в чаша за капучино и излейте еспресото отгоре като разбърквате добре. Прибавете куркумата към млякото и го разпенете, след което го добавете върху еспресото, а отгоре украсете с щипка черен пипер.

Сладки изкушения от Лаваца

Сладката лайм мока се прави със смляно колумбийско кафе, вода, розов пипер, мед и кора от лайм. За да приготвите необикновената есенна напитка, напълнете кафеварка с вода до нивото на вентила, а след това поставете смляното кафе в кошницата. Завийте колектора и добавете мед, лайм и розов пипер, след което сварете своята напитка в кафеварката. За да поднесете сладката мока, разбъркайте свареното кафе, за да се смесят всички вкусове. Поставете стръкче прясна мента в чучура на кафеварката и сервирайте. Може да поднесете кафето в чашите за еспресо, като го наливате през цедка за коктейли.

Сладки изкушения от Лаваца

Кафето и шоколадът са два от най-обичаните и консумирани продукта в света, а еспресо шейк „Шоколадова среща“ е една от най-предпочитаните напитки от Lavazza. За нея ще са ви необходими едри фурми, кокосово мляко, двойно еспресо, замразен банан, тахан, какао на прах и екстракт от ванилия. Добавете всички съставки в блендер, като изсипете еспресото последно. Смесете ги и изсипете в чаша. Украсете със струйка тахан и натрошени кафе зърна. Насладете се вълшебните есенни дни с любимите напитки от кафе Lavazza.

Снимки:

1. Шоколадова мока.

2. Капучино с куркума и черен пипер.

3. Сладка лайм мока.

4. Еспресо шейк „Шоколадова среща“.

Фото: © Lavazza