Мотивация или умора ви носи мрачното време

Случва ли ви се през по-мрачния есенен сезон да се чувствате по-отпаднали? Липсва ви енергия, мотивация, а мрачното и лошо време навън единствено спомагат да сме още по-лениви. Но активното ежедневие ни зове, задачите се трупат, коледният шопинг предстои, затова трябва да се подготвим с трикове за справяне с есенната умора.

Мотивация или умора ви носи мрачното време

1. Винаги намирайте лично време за себе си
Отделяйте си минимум 30 минути на ден лично време. Независимо дали ще го прекарате в четене на книга, спокойна разходка навън или потапяне в любимата музика, аудиокнига или интересен подкаст, тези моменти на уединение могат да бъдат от решаващо значение за презареждането на батериите ви.

2. Движение, движение, движение
Поддържането на добро физическо здраве е от съществено значение за цялостното ви благосъстояние и  играе важна роля за повишаване на психическата ни  устойчивост. Помислете за редовни упражнения вкъщи, на открито или в зала. Груповите дейности например, като зумба, пилатес или табата осигуряват страхотна тренировка и са чудесна възможност да се срещнете с нови, интересни хора и да създадете нови приятелства. Колективните дейности допринасят чувството за принадлежност и споделена енергия.

3. Побдор на напитки
Есента е сезонът на напитките, които стоплят душата или носят функционални ползи за тялото. Чаша чай, топъл шоколад или вкусно капучино са запазената марка за отпускане и релакс през сезона. А за освежаващ вкус на помощ идват HELL ENERGY Black Cherry и HELL ENERGY Strong Apple. Вкусовете на черна череша и ябълка са в тон с есенното време и се комбинират страхотно с тематичните за сезона пайове, кейкове и сладки.  Освен страхотен вкус, напитките съдържат витамините B2, B3, B5, B6 и B12, които спомагат намаляване на умората.

4. Любов и внимание към близките хора
Обграждането с положителна енергия е от съществено значение в борбата с есенната умора. Отделете време, за да оцените и да се свържете с тези, които са близо до вас - приятели, семейство и колеги. Тези връзки допринасят значително за емоционалната подкрепа, като ви помагат да се справите с предизвикателствата на сезона. Споделяйте моменти, смях и преживявания с близки, защото тези взаимодействия се превръщат в източник на свежа енергия.

Мотивация или умора ви носи мрачното време

Знаете ли, че чуването на думите "Обичам те" или получаването на целувка от близък човек предизвика отделянето на окситоцин в мозъка? Окситоцинът често е наричан "хормон на любовта", тъй като играе решаваща роля в социалното обвързване и емоционалните връзки. Когато се освобождава, окситоцинът може да допринесе за чувството на доверие, съпричастност и цялостно благополучие. Така че изразяването на любов и привързаност не само предава емоционална топлина, но има и биологична основа за насърчаване на щастието и чувството за свързаност. Използвайте моментът и зарадвайте любим човек с HELL ENERGY Red Grape, кажете му че го обичате и наблюдавайте как веднага ще започнете да усещате прилив на щастие и енергиен заряд!

И не забравяйте, есента е един от най-прекрасните сезони в годината! Освен мрачните и дъждовни дни, тя ни радва с пъстри цветове, усещане за домашен уют и красота. Наслаждавайте им се ежедневно и дори да имате дни, в които се чувствате отпаднали или демотивирани, изпробвайте някой от нашите съвети и ще усетите промяната веднага!