Руслан Мъйнов води италианско шоу на стилисти под Царевец

Руслан Мъйнов води италианско шоу на стилисти под ЦаревецЗвездата на „Комиците” Руслан Мъйнов ще се изяви като брилянтен тенор в модния шоу-спектакъл „Прическата и градът” на националния празник 6 септември във Велико Търново. Актьорът с глас на солист от Миланската скала ще влезе и в ролята на водещ на грандиозното събитие в новооткрития Летен театър. Едновременно с анонсирането и коментарите за случващото се на сцената, Руслан Мъйнов ще забавлява публиката в старопрестолния град и с неподражаемия си хумор, издадоха организаторите от „Christian Of Roma”.

Началото е в 20 часа, входът е свободен. „Прическата и градът” е част от празничната програма на община Велико Търново за Съединението.

Над 60 родни стилисти и модели, предвождани от доайена на коафьорите в Италия маестро Саверио Палма, ще сътворят 2-часов моден шоу-спектакъл. Събитието няма да е ограничено само за аудиторията на професионалните фризьори, а ще бъде и своеобразен подарък към широката публика, уточниха организаторите. Преди шоуто „Прическата и градът” единствено легендите от „Бони М” са се изявявали на откритата в края на юни сцена на Летния театър под Царевец.

Руслан Мъйнов води италианско шоу на стилисти под Царевец

„Велико Търново е един от най-прекрасните градове за мен. Страхотна атмосфера, има духовност, славна история. На този фон ще се постараем да сътворим едно наистина атрактивно модно шоу”, сподели Руслан Мъйнов. Актьорът изпълнява и неофициалния химн на Велико Търново – едноименната песен е по негова музика. С това парче през 2009 година Руслан Мъйнов категорично завладя сърцата на жителите на старата ни столица.

Топстилистът от Милано – Саверио Палма, е притегателният център на мултимедийното събитие. Виртуозните му изпълнения с ножицата и гребена ще градират, разгръщайки спектакъла в 3 части. Сценарист на „Прическата и градът” е Иван Ангелов, популярен от работата си преди години в „Шоуто на Слави”. Дизайнер е Стоян Радичев.

Италианският маестро ще превърне в ослепителна търновска болярка настоящата кралица на красотата и носителка на титлата „Мис България 2012” Габриела Василева. За автентичността на прическата й ще спомогнат цялостните одежди и аксесоари, носени от представителките на средновековната българска аристокрация, както и танците на фолклорен ансамбъл „Елика”. „Болярката” ще бъде заобиколена от още 15 грации. Техните стилисти от националната модна група „Christian Of Roma”, които са преминали обучение в престижни школи в Италия, ще им подготвят булчинска или вечерна прически. Красавиците ще бъдат облечени съответно в бяло и черно. Представянето на прическите ще бъде с уникална хореография и осветление, в унисон с неповторимата атмосфера на старопрестолния град, увериха организаторите. Екран зад дефилиращите момичета ще редува кадри от култови за световната кинокласика филми. Съпроводът с оригинални аранжименти ще бъде свирен наживо от струнен квартет „Интро”.

Руслан Мъйнов води италианско шоу на стилисти под Царевец

Сиянията на 7-те чакри в човешкото тяло ще бъдат материализирани на сцената от Саверио Палма. Със средствата на своето изкуство стилистът ще разкрие връзката между цветовете и състоянието на духа, представяйки непоказвани досега прически с уникални форми, цвят и стайлинг.

Саверио Палма заедно с няколко български стилисти, сред които Георги Георгиев – Жоро-Ефекта, ще демонстрират подстригване, цвят и стайлинг на шест модела. Идеята е да се представи най-актуалната за всеки от 6-те континента в момента тенденция в модата, обясниха организаторите. Те са подготвили специални промоционални оферти на символични цени за продуктите си.