Имаме нова Мис България 2012 и това е Габриела Василева

Теодора Денева

България си има нова Мис и това е Габриела ВасилеваОт днес короната на Мис България 2012 бе предадена на новата мис и това е красавицата Габриела Василева от Бяла Слатина. Това стана ясно тази сутрин в рубриката на "Добро утро, България" - "Гореща точка", по ТВ7. Причината обявената преди 5 дни за Мис България 2012 Ина Манчева да върне короната е скандална и оронваща престижа на конкурса. Въпреки стремежа на No Frame Media за прозрачност на конкурса и за блокиране на всякакви спекулации относно него, все пак и този път не се размина без скандал. Организаторите на събитието касираха вота на зрителите, с който Ина Манчева спечели короната. Причината за това е манипулацията на вота, установена чрез проверка от IP-специалистите. Непосредствено след финала, те забелязали странно голям брой гласове за Ина, с поредни IP адреси, идващи предимно от Азия - Пакистан, Бангладеш, Китай. Според Организаторите на конкурса Мис България, манипулацията е станала посредством специален софтуер (вирус), който осигурява достъп до нечий компютър от разстояние, без потребителят му да знае за това. Така в системата са постъпили множество нереални гласове за участничката.

"В момента, в който колегите са открили тази хакерска атака, се свързаха с мен, за да обсъдим ситуацията. Гласът на публиката – 10-тият член на журито, беше решаващ. Той носи 3 точки. Дадох следното решение: това е невалиден глас и при това положение го отстранихме, като останаха останалите 9 бюлетини. Според тях, на първо място е Габриела Василева, а на второ Ина Манчева. Не се знае какви са поводите на хакера, но той вместо доброжелател, се оказа зложелател", обяви директно в предаването решението на no! frame Стойчо Керев.

Също в ефир Емил Кошлуков поднесе извинения към Ина Манчева. Това разбира се едва ли е облекчило привидно тежкото и неприятно положение, в което бе въвлечена тя. "Тази ситуация определено накърнява достойнството ми, защото преди 5 дни бях обявена за Мис България 2012. На 17 години съм и вече научих какво е измама. Чувствам се обидена, определено. Това трябваше да се провери доста по-рано. Сега аз съм жертва", коментира с пресипнал глас Ина. Въпреки това Ина успя да се овладее и предаде короната на Габриела Василева, но отказа да приеме короната на първа подгласничка, която бе отредена за нея. "На официална церемония аз бях обявена за Мис България и сега не знам дали искам да приема тази корона, трябва да си помисля", добави екс миската с просълзени очи...

Освен тази неприятна сцена, която се разигра, втората подгласничка на Мис България 2012 - Паула Коленцова, непосредствено след конкурса, направила фиаско със своето поведение. Недоволна от факта, че не е спечелила първото място, тя отказала да се яви на снимките, които по традиция се правят с победителките след церемонията. Тя отказала да изпълни ангажиментите, които били по договор и това може да доведе до нейната дисквалификация. Дали това ще бъде последният скандал около конкурс от такъв ранг, само времето ще покаже.
Честито на новата Мис България 2012 Габриела Василева и се надяваме тя достойно да представи страната ни на "Мис Свят" в Китай.