Представиха първата професионална козметика за коса, която не използва шампоан в процеса на боядисване

Днес в Гранд хотел София се състоя официалното представяне на уникалната нова професионална козметика за коса Aloxxi. Тя е творение на Джордж Шефър, създател на най-наложената и качествена марка за маникюр, ноктопластика и педикюр – OPI. Представянето се прави в България, в синхрон с премиерата на марката по света, като негов инициатор е компанията „Естетика 10”, официален представител на Aloxxi за България.

Знаете ли, че… (малко любопитна информация за цветовете във Вашата коса)

Цветовете, близки един до друг в кръга засилват нюансите, а тези, срещуположни един на друг ги неутрализират.

Цветовете могат да са топли или студени в зависимост от пропорциите на основните цветове, който се използват: синьо, червено и жълто.

Синьото е най-тъмната и доминантна студена основа. Тя е първият цветови пигмент, който се поставя, но също и първият, с който се изсветлява косата. Прибавяйки синьо към формулата можете да създадете дълбочина на цвета.

Червеното е средно топла, динамична основа. При добавяне към формулата добавя плътност на цвета.

Жълтото е най-светлата основа. При добавяне в сместа придава яркост.

Здравата коса приема топлите нюанси: червено, оранжево и жълто, и отхвърля студените: синьо и виолетово.

Увредената коса пък приема студените нюанси: синьо и виолетово, и отхвърля топлите: червено, оранжево и жълто.

Козметика за коса Aloxxi

Моделите, които преставиха Aloxxi на събитието, са най-новото поколение, лансирано от модна агенция Visages. Прическите са правени в салон „Reflet” от самия Роберт Сийбърт – трейнинг директор в Aloxxi. Тоалетите на моделите на вечерното представяне днес ще бъдат от модна къща „Рошавата гарга” с официални рокли на френската марка SAGAIE, а маникюрът им е правен с OPI.

Aloxxi ще предлага няколко линии – „Chroma“ /амонячна крем боя/, „Tones“ /безамонячна боя/, „Lighteners“ /изсветлители/, специфични смеси и специални продукти за поддръжка на косата и цвета. Всички продукти са създадени с грижа за косата и практически не я увреждат - произведени са на растителна основа, не съдържат сулфати, парабени и натриев хлорид и се отличават с богата на хранителни вещества смес от десет основни антиоксиданта, за да помогнат за защитата на цвета и да възвърнат младежката жизненост на косата.

Уникални по рода си са групите от продукти ColourPrime&ColourLock и Renew. Специалните продукти ColourPrime&ColourLock се използват само за боядисване. Първият се нанася преди оцветяването на косата и е мултифункционален щадящ почистващ продукт на растителна основа, който намалява чувствителността на скалпа, изравнява пропускливостта, прави цвета равномерен и удължава неговата трайност. Нанася се върху косата преди боята, за оптимално проникване и устойчивост на цвета. Дори отмиването му не е задължително. Вторият се използва за запечатване на цвета след боядисване. Освен че почиства и подобрява състоянието на косъма, той балансира киселинността, затваря кутикулите и едновременно с това неутрализира остатъчния прекис от изсветлителя. Патентована комбинация от 10 антиоксиданта, която защитава цвета и възстановява жизнеността на косата. И двата продукта могат да се използват при третирането на всякакъв вид коси.

Серията Renew съдържа 3 продукта – маска за боядисана коса, изключителен реконструктор и заздравител за кератинова терапия. Маската е комбинация от екзотичното масло Ший (Shea) и маслото Капуаку (Cupuacu) прониква бързо в косъма, хидратира и заздравява изсушената коса. Тя е патентованата комбинация от 10 антиоксиданта защитава косата и помага за възстановяване жизнеността на косата. Реконструкторът възстановява и заздравява силно увредена коса. Формулата създава вътрешна решетка в силно увредената коса като възстановява нейната цялост, прави я мека, лесна за разресване и й придава блясък. Заздравителят възстановява намалелия протеин в изтощената коса. Това е уникална по рода си комбинация от протеини с важно значение. Кератинът, овесът и пшеницата възстановяват жизнеността, блясъка и гъвкавостта на косата. Той също съдържа патентованата комбинация от 10 антиоксиданта като допринася за защитата на косата, подпомага нейното възстановяване допринася за нейната жизненост.