Симона Петкова спечели короната на "Царица роза - 2011"

Царица роза - 2011Симона Петкова от казанлъшката Хуманитарна гимназия "Свети свети Кирил и Методий" бе избрана за Царица Роза 2011 на град Казанлък. Симона спечели надпреварата с още 12 претендентки за короната, събирайки обща сума от 209 точки на тринадесет членното жури. Нейни подгласнички станаха Дарина Илиева от СОУ "Антим Първи" и Боряна Назърова от Националната гимназия " Акад. Дечко Узунов".

Претендентките за царици се състезаваха в два тура. В първият журито оценяваше стил, походка, и лично представяне, а във вторият тур момичетата трябваше да отговарят на въпросите за войната по пътищата, книжка или мишка, количка или университет, за равнопоставеността, жестокостта към животните, бездомните хора, семейството, добрите и лошите новини, двете ризи и ближния.

По време на единия от туровете кандидатките за короната бяха предвождани от новоизбраните Мини Мис Принцеси на Казанлък.
Новоизбраните Царица Роза и двете й подгласнички получиха бижута от кмета на Казанлък Стефан Дамянов, цветя и подаръци от различни фирми. Победителката получи и две награди за пътувания до Япония - от Асоциацията „ Фукуяма- България“ , връчена от посланикът на Япония Макото Ито и от Асоциацията за приятелство „Казанлък - Япония“, връчена от Христо Ибушев, председател на асоциацията.

Царица роза - 2011