Започна Мега курсът по йога "Събуди се и се разтърси!"

Започна Мега курсът по йога Събуди се и се разтърси!Вчера в зала 3 на НДК стартира първия по рода си за България Мега йога курс, воден от световноизвестния учител от Индия - Свами Джотирмая.

Над 1000 души медитираха заедно, правиха йога практики и научиха полезни техники за справяне със стреса, зареждане с енергия и позитивизъм.

Мега курсът в НДК е част от националното турне ”Събуди се и се разтърси!”, организирано от международната фондация ”Изкуството да живееш”. В рамките на турнето, Свами Джотримая проведе курсове и безплатни лекции в 30 български града и сподели своята усмивка и знание с над 4000 души!

12 и 13 април са дните със свободен достъп за медиите. Началото е точно в 19:00ч.

На 13 април между 18:30 и 19:00ч. Свами Джотирмая ще направи обръщение към медиите и ще отговаря на въпроси.

Събуди се и се разтърси!” включва йога, мъдрост, медитация, музика и забавление. Само в 3 занятия по 2 часа участниците в курса научават практични техники за зареждане с енергия и справяне със стреса и завършват обучението изпълнени с ентусиазъм, по-спокойни и с по-ясен ум.

Водещият учител Свами Джотирмая доби популярност в България, когато през изминалите му 3 посещения в България през 2010 през неговите курсове преминаха близо 1000 души и той участва в предаването “На кафе с Гала” по Нова ТВ и “Денят е прекрасен” по бТВ. С неговото завръщане интересът е още по голям.

Физическото ни и умствено състояние до голяма степен са свързани. Тези, които са много спокойни, автоматично вмъкват повече здраве в живота си", категоричен е Свами Джотирмая.

Свами Джотирмая, 38 годишен, е християнин - католик от южноиндийския щат Керапа - там има и голям православен манастир. Вярва в Бог, но вярва и в дишането - животът е между едно голямо вдишване при раждането и едно голямо издъхване накрая. 60 % от прочистването на организма става - припомня той - чрез дишането. Трябва за се научим да дишаме правилно.

Турнето в България предшества организацията на Световния фестивал на културата, който ще се проведе на олимпийския стадион в Берлин на 2 и 3 юли 2011 г.