Списание ROSEBUD кани всички софиянци на финала на конкурса "TOP MODELS OF ROSEBUD"

*Българската перла в короната на есенните събития

Цветелина Арсова

На пресконференция днес, 13.10.2010 г., в Пресклуб БТА стана ясно, че финалът на международния конкурс “Top Models of Rosebud” за новите лица на американското списание “Rosebud” („Роузбъд”) ще се проведе на 22-ри октомври в Зала 3 на НДК. Организаторите от “Advanced Nutrients” (издатели на списание “Rosebud”) подготвят за финала на конкурса грандиозно събитие от световна класа със специални 3D ефекти, които не са виждани досега в България.

Списание ROSEBUD кани всички софиянци на финала на конкурса

Интерактивното събитие, на което са поканени всички софиянци, ще може да се гледа на огромни монитори, които ще показват всичко, което се случва в залата. Гостите ще минават по специален червен килим от бул. „Витошa” до НДК. Специални гости на събитието ще са Елица и Стоян, а Миро за първи път ще представи новия си сингъл.

Участие в пресконференцията взеха Майкъл Стромайтес (Big Mike) и Евгений Йорданов - издатели на списание Rosebud и съоснователи на Advanced Nutrients, Aлекс Леон - главен редактор на списание Rosebud, Васил Къркеланов – официален фотограф на конкурса, режисьор на финалното шоу и на телевизионната продукция, Диана Великова – хореограф на конкурса, ръководещ обучението на участничките, мениджър и собственик на агенция Expose Models, официален партньор на събитието и Радослав Кавалджиев-Роро, главен консултант на Rosebud Magazine. Водещ на пресконференцията беше проф. Любомир Стойков, председател на Академията за мода. По време на пресконференцията част от претендентките за финала, които не са професионални модели и манекени, показаха какво са научили до момента.

Списание ROSEBUD кани всички софиянци на финала на конкурсаСписание ROSEBUD кани всички софиянци на финала на конкурса

Васил Къркеланов разкри, че риалити шоуто, което се снима на всеки етап от международния конкурс “Top Models of Rosebud”, ще бъде на съвсем различно от познатото естетическо ниво. То ще е „красиво, секси и забавно шоу, което ще акцентира върху историите на момичетата и ще разобличи мита за „кухите манекенки””. Риалитито се заснема и в български, и в американски вариант. Водещи на двата езика едновременно, както на самото риалити шоу, така и на финалната вечер, са американският актьор Джонас Толкингтън и чаровната телевизионна водеща Ирен Леви. Участници в риалити шоуто ще бъдат и гостите на самия финал.

От всички 40 претендентки, които ще се явят на финала на международния конкурс “Top Models of Rosebud”, дванайсет ще бъдат избрани за гранд финалистки и ще присъстват в централните страници на списание “Rosebud” през 2011 година. Специално представително жури, съставено от знаменитости, ще избере и три момичета, на които ще бъдат връчени парични награди, съответно за първо, второ и трето място.

След кастинга, който се проведе на 3-ти октомври, избраните момичета прекараха незабравима, наситена с емоции седмица в пет-звезния комплекс „Хелена Ризорт” в Слънчев бряг. Там им бяха направени предварителни фото и видео сесии от официалния фотограф на конкурса Васил Къркеланов. Заедно с момичетата бяха и професионалните екипи от студио „Къркеланов”, ангажирано с фото и видео заснемането на конкурса – продукция и режисура, и агенция Expose Models в лицето на Диана Великова, която се грижи за обучението и подготовката на кандидатките, по време на снимачната седмица, както и за финала (относно поведение пред камера и фотоапарат, дефилиране за ревю и конкурс, както и поведение по време на интервю). Специални консултанти на момичетата са Цеци Красимирова и Юлия Юревич, които им дават професионални съвети за успешно представяне. За първи път те дават и съгласието си да участват в риалити шоу.

Списание ROSEBUD кани всички софиянци на финала на конкурса

В духа на автентичното риалити изживяване по време на снимките в „Хелена Ризорт” се завихриха истински страсти и скандали. Гергана Арсова, една от участничките, беше отстранена с единодушното решение на организаторите, след като не се яви на снимки в посочения час. А по-късно в стаята й беше открит мъж, което изцяло противоречи на правилата на конкурса. Друга от претендентките си тръгна след сцена на ревнивия й приятел, който й забрани да се снима. Камерата на риалити шоуто засне и конфликт между Теди Велинова (стилист на сесиите), която направи забележка на момиче, влязло в ресторанта на хотела в твърде осъдно облекло. Не липсваха обаче и приятни изживявания, даже напротив. Всяка вечер момичетата имаха възможност да се забавляват, а също и да се изявят. Разделени в пет отбора, претендентките за финала се състезаваха помежду си всяка вечер в тематични игри: „Волейбол в джакузи”, „Ревю с ръчно изработени от момичетата дрехи”, „Вечер на талантите”, „Мръсни танци” и „Боди-арт”. Отборът, представил се най-добре, спечели сумата от 5 000 лв.

Целта на международния конкурс “Top Models of Rosebud” е да открие лицата с естествено излъчване и неподправена красота. Стремежът е също така да се представи България по-най добрия начин пред света, като се експонира естествената красота. Решаващ критерий за избора на момичетата е също тяхното поведение, качествата, които проявяват в подготовката за финала и сериозното, професионално отношение към ангажиментите и работния процес.

Снимки:

1. Участниците в пресконференцията: Aлекс Леон, Радослав Кавалджиев-Роро, Майкъл Стромайтес (Big Mike), Евгений Йорданов, Диана Великова, Васил Къркеланов и проф. Любомир Стойков (от ляво на дясно) с част от претендентките за финала.
2. Майкъл Стромайтес (Big Mike) - издател на списание Rosebud и съосновател на Advanced Nutrients
3. Евгений Йорданов - издател на списание Rosebud и съосновател на Advanced Nutrients
4. Васил Къркеланов – официален фотограф на конкурса, режисьор на финалното шоу и на телевизионната продукция

Четете повече във Fashion Lifestyle Magazine