Кажете сбогом на целулита с новия продукт
на NIVEA Body Good-bye Cellulite

Good-bye Cellulite е новият антицелулитен гел-крем от NIVEA Body с революционната съставка L-Carnitine

Good-bye Cellulite е новият антицелулитен гел-крем от NIVEA Body. Революционното в продукта е основната му активна съставка - L-Carnitine (ел-карнитин). Това е естествена за кожата, подобна на витамин субстанция, която се открива във всяка клетка на тялото. Тази субстанция преобразува мастните компоненти в енергия, подпомага синтезата на колаген, регулира производството на важни бариерни липиди, подпомага регенерацията на кожата. Учените в лабораториите на NIVEA body са инвестирали доста време в търсене на активна съставка, която достига и действа на метаболизма на липидите, когато бъде нанесена на кожата. Извършените експерименти доказват, че молекулите L-Carnitine в състава на гел-крема не само достигат до мастния слой, но и улесняват метаболизма на мастните киселини в клетките, което спомага за превръщането им в енергиен източник. Този механизъм е добре познат на спортистите, които използват L-Carnitine под формата на диетична добавка.

Както е известно, целулитът (т. нар. “портокаловата кожа”) са неестетични вдлъбнатини в определени зони на кожата - основно бедрата, ханша и корема. Те се причиняват от задържане на вода в клетките на кожата, което води до забавяне на метаболизма. Вследствие на това кожата изтънява, губи еластичност и мекота и се отпуска. Според експертите, 70% от всички жени страдат от целулит. За да може да бъде подготвена за периода на една евентуална бременност, природата е създала женската съединителна тъкан много разтеглива. Именно тази разтегливост, осигурена от колагена и еластина, се експлоатира безмилостно от мастните клетки. Те преминават през еластичните влакна, уголемяват се около 60 пъти и по този начин създават неравната повърхност на кожата.

Целулитът често се асоциира с небалансирано хранене и липса на физически упражнения, но той зависи и от много други невъзможни за контролиране фактори – например, складирането на мастни клетки и лимфа се управлява от хормоните и всякакъв вид хормонален дисбаланс допринася за образуването на целулит. Друг независещ от нас фактор е генетичната предопределеност, на която се базира гъвкавостта и стабилността на съединителната тъкан.

Какво да направим? Милиони жени вярват на антицелулитните и тонизиращи продукти за тяло и са готови да инвестират немалки суми, за да се погрижат за проблемните зони по тялото си. През 2005 г. на Западноевропейския пазар (Франция, Германия, Италия, Испания, Великобритания) за антицелулитни и тонизиращи продукти за тяло са похарчени 749,9 милиона евро, което прави 13% ръст от предходната година. Най-горещите привърженици на тези продукти са във Франция, последвани от Италия, Испания, Германия и Великобритания.

Новият антицелулитен гел-крем от NIVEA Body трябва да се нанася на засегнатите участъци поне веднъж на ден. Редовната употреба на Good-bye Cellulite антицелулитен гел-крем от NIVEA Body видимо намалява появата на целулит. Веднага след нанасяне усещате кожата мека, еластична и приятна при допир. След две седмици започвате да усещате кожата си по-стегната, а повърхността й е тонизирана и гладка. След не повече от четири седмици подобренията стават видими - кожата е видимо по-гладка и без „трапчинки”.

Нанесен върху кожата, новият NIVEA Body Good-bye Cellulite гел-крем увеличава количеството L-Carnitin в кожата, като по този начин подпомага превръщането на мазнините в енергия и кожата става чувствително по-гладка и стегната. Гел-кремът има мигновенно охлаждащо действие и стимулира циркулацията на кръвта, а с това и естественият кръговрат на енергия в кожата.

КАЖЕТЕ СБОГОМ НА ЦЕЛУЛИТА!

Интервю с д-р Йенс Шулц, ръководител на отдел “Научно развитие”
в NIVEA Body

NIVEA Body разработи новаторска антицелулитна система за грижа за кожата - NIVEA Body Good-bye изглаждащ антицелулитен гел-крем.

Д-р Йенс Шулц, ръководител на изследователския отдел на NIVEA Body, отдели време, за да отговори на най-важните въпроси свързани с целулита, новата съставка за грижа за кожата L-Carnitine и обхвата на ефектите на NIVEA body Good-bye антицелулит гел-крем.

Какво точно е целулитът и как точно се появява?
Така нареченият целулит е състояние на кожата, описано в научната литература. С най-прости думи това е натрупване на мастни топчици в подкожната съединителна тъкан. На повърхността те изглеждат като малки дупчици или трапчинки. Най-често целулитът се появява при жените - от външната страна на бедрата и по ханша, без значение на теглото.

Защо жените са предразположени повече от мъжете към целулит?
Според статистиката седем от десет жени имат целулит. В 90% от случаите целулиът се среща при жени и това не е изненада.

Съединителната тъкан при мъжете и жените има различна структура; при мъжете тя е естествено стегната и вътрешните й връзки са много по-добри. Женската съединителна тъкан е несравнимо по-мека и гъвкава, за да може да се разтяга при евентуална бременност. Това е и причината женските мастни клетки да успяват да проникнат чак до най-горния слой на кожата на бедрата, ханша и корема. Стабилността на тъканта зависи и от генетични фактори: дори и мъже с по-слаба съединителна тъкан много рядко страдат от целулит.

Кои фактори определят сериозността на целулита?
Освен недоброто оросяване, стреса и най-вече липсата на движение, целулитът може да се провокира и от генетични фактори. Нарушен лимфен дренаж, причинен от недостатъчно упражнения, също може да бъде причина. Промени в хормоналната система, която определя размера на мастните ни запаси, също може да изиграе важна роля.

Когато нивата на естрогена са повишени, женската съединителна тъкан става невероятно еластична. Този хормон отслабва мембраните, които задържат мастните клетки, и по този начин дава възможност на тези натрупвания да пробият до най-горния слой на кожата като й придават некрасив вид. В самото начало трапчинките се показват само когато стиснем засегнатите зони на кожата. При по-напредналата фаза на целулита тези трапчинки са видими през цялото време.

Какво мога да направя, за да се отърва от целулита?
Движение, правилно хранене и употреба на антицелулитни продуки.

NIVEA Body Good-bye Cellulite антицелулитен гел-крем с естествения за кожата Карнитин:

Заздравява съединителната тъкан и стимулира повторното образуване на колагенови влакна. Това пречи на мастните клетки да излезнат на повърхността и да създадат неприятните трапчинки по бедрата и другите проблемни области.
Има активен положителен ефект върху метаболизма на кожните липиди.

Какви други действия има гел-кремът?
NIVEA Body Good-bye Cellulitе антицелулитен гел-крем с естествения за кожата L-Carnitine изглажда, овлажнява и защитава кожата. Изглаждащият ефект кара кожата да изглежда видимоо по-привлекателна. Всеки може да усети приятното чувство когато прокара ръка върху третирана кожа. Това е и една от причините потребителите да смятат изглаждащия ефект за най-важния критерий за ефикасността на един крем.

Как точнио работи L-Carnitine?
Учените в лабораториите на NIVEA body прекараха доста време в търсене на активна съставка, която достига и действа на метаболизма на липидите, когато бъде нанесена на кожата.

До този момент е добре описано действието на L-Carnitine като хранителна добавка – той изгаря мазнините. Спортистите го използват от години, за да превръщат мазнините в енергия. Въпреки това изследователите на NIVEA трябваше да демонстрират ефективността на Carnitine-а при неговото прилагане върху кожата – субстанцията Carnitine, включена в крема за тяло успява да достигне до съединителната и мастна тъкан. Това ново откритие доведе до разработването на нова, високо ефективна серия антицелулитни продукти NIVEA.

Защо в NIVEA body не е използван кофеин?
Изследванията ни показаха добри резултати и при кофеина, но въпреки това изследователския екип на NIVEA реши да се използва L-Carnitine тъй като е естествена съставка на кожата. Кофеинът, който също е натурална съставка, отключва съвсем различен механизъм в метаболизма на липидите.

Каква е разликата между мастите и мастната киселина?
Меренето на нивото на триглицерид в кръвния поток е един от рутинните тестове, които се правят ежедневно в лекарския кабинет. Ако трябва да го кажем на химически език, става въпрос за три молекули мастна киселина, които са свързани в една по-голяма мастна молекула.

Доколко добре е снабден организма ни с естествения за кожата L-Carnitine?
Дори и през младежките ни години кожата ни произвежда толкова малко L-Carnitine, че той едва покрива ежедневните ни нужди. Освен това производството на Carnitine в тялото се забавя между 25 и 30 година. Ето къде може да бъде полезен един антицелулитен продукт с L-Carnitine. Радваме се, че NIVEA body успя да интегрира L-Carnitine-а в гел-крем.

Хранителни добавки и храна, обогатена с L-Carnitine, осигуряват допълнителна помощ при преобразуването на мазнините в енергия. Доказано е също, че червеното месо, като овнешко или говеждо, е особено богато на L-Carnitine.

Отслабваа ли се от антицелулитните продукти?
Не. Гел-кремът не може да реши проблема с наднормени килограми. Но ако някой комбинира антицелулитно лечение с диета и активен фитнес режим, забележимо ще увеличи шансовете си да подобри своята фигура.

Измеримо ли е естетическото подобрение на ханша и бедрата в сантиметри?
Всеки, който обещава: „Намаляване на обиколката на бедрата след две седмици – например – до 4 cm!” не прави почтено изказване. Всъщност дори е нечестно. Всеки потребител, който е чел подобни твърдения и след това е проверявал истинността им, със сигурност ще го потвърди.

Тогава как измерихте ефективността на новата NIVEA body антицелулитна програма?
Всеки антицелулитен продукт трябва да намалява грапавостта на кожата. Когато кожата прилича на лунен пейзаж е крайно време да се замислите за антицелулитно лечение. То би било максимално успешно, когато накрая кожата изглежда гладка.

Така наречената експертна оценка е още едно доказателство за ефективността на даден антицелулитен продукт. Експертите наблюдават кожата при първо нанасяне, след това проверяват напредъка след четири и след това след осем седмици ежедневна употреба.

Какво ще се случи след като спра антицелулитната програма?
Когато пренебрегваме грижата за кожата, целулитът отново ще започне да се вижда. За да кажем сбогом на целулита трябва да бъдем постоянни.