Триумф обяви международното жури на конкурса TRIUMPH INSPIRATION AWARD 2010

*Хелена Кристенсен, Ранкин, Матю Уилямсън, Карън Мок, Хилари Рива и Сюзън Маккена ще изберат твореца на най-вдъхновяващо бельо.

Силвия Тодорова

TIA-2010Авторитетното международно жури, което ще определи тазгодишния победител в конкурса Triumph Inspiration Award 2010, е съставено от световноизвестния фотограф, издател и филмов режисьор - Ранкин, топ модела Хелена Кристенсен, която е водещо лице в кампания на Триумф още през 90-те години и сега – почти две десетилетия по-късно – тя си партнира с бранда отново в конкурса за млади дизайнери.

Един до друг на масата за журиране ще седнат също дизайнерът Матю Уилямсън, Карън Мок - една от най-търсените азиатски актриси с повече от 40 филма, много награди и динамично присъствие както на екрана, така и на сцената. В журито са също и Хилари Рива, председател на Британския съвет за мода и Комисията по развитие, както и Сюзън Маккена, главен бранд мениджър на "Triumph International”.

На 16 септември отличените на национално ниво 27 творби, създадени от студенти по мода от цял свят, ще бъдат показани в невероятно модно шоу. Всеки от талантливите млади творци ще се надява да бъде новият победител в конкурса, но само журито може да реши кой дизайнер и моделът му заслужават най-много първото място. Освен признание от световна величина и 15 000 евро, победителят в конкурса ще получи и възможността моделът му да влезе в производство. Световният финалист ще работи съвместно с дизайнерския екип на Triumph, за да превърнат заедно неговия експонат в хитов модел в лимитирана серия, която ще се предлага само в подбрани магазини на марката по цял свят. Класираните на второ и трето място ще получат съответно 10 000 и 5 000 евро.

До 31 август продължава да тече предварителното интернет гласуване на адрес www.triumph-inspiration-award.com, което ще даде на класирания на първо място участник една точка преднина при оценяването от журито на същинския финал. Българският финалист Николай Божилов с модела си „Морфология” продължава да бъде в челните позиции на класирането. В оспорваната конкуренция всяка подкрепа е важна и може да се окаже решаваща за спечелването на първото място.

Снимка:

Световно известният топ модел Хелена Кристенсен, облечена с моделът „Морфология” на Николай Божилов.

Фото: © Triumph