Известни са новите български финалисти в дизайнерския конкурс за бельо "Triumph Inspiration Award" 2010

Известни са новите български финалисти в дизайнерския конкурс за бельо Новите български финалисти в дизайнерския конкурс „Triumph Inspiration Award” 2010 са общо 24 млади творци – равен брой студенти от Националната Художествена Академия (НХА) и от Нов Български Университет (НБУ).

Авторитетното жури в състав: Дора Блек-Хемплер – управител на „Триумф Интернационал София”, проф. Любомир Стойков – председател на „Академията за мода”, г-жа Дора Момекова, преподавател по моден дизайн в НБУ и Мария Георгиева – главен редактор на списание „Ел”, беше сериозно затруднено в селекцията на най-добрите проекти, които младите дизайнери да разработят за финала на конкурса през месец май.

Финалистите от НХА, избрани да участват в българското издание на конкурса „Triumph Inspiration Award” 2010, са бакалаври и магистри, специалност „Мода”: Александра Атанасова, Боряна Николова, Гергана Траянова, Деница Димитрова, Елена Мирчовска, Ина Чокова, Ирина Танева, Искрен Лозанов, Катерина Малаганска, Лиляна Петкова, Николай Божилов, Петя Казанцева. От НБУ допуснатите студенти са също бакалаври и магистри, програма „Моден дизайн”: Албена Деспотова, Валя Стоянова, Весела Антова, Ирина Геновска, Лилия Костадинова, Мария Неделчева, Николина Евстатиева, Пламена Цветкова, Славина Петрова, Фатме Али, Надя Гавраилова, Юлияна Янъкова.

Дизайнерските проекти на талантливите студенти представиха на комисията от професионалисти голямо разнообразие от теми и креативни идеи, търсещи най-вдъхновяващата форма на бельо.

Интерпретациите на студентите на тазгодишното мото на конкурса - “Shape Sensations” – са инспирирани от красотата и силата на природата, от анатомията на човешкото тяло, както и от заобикалящата ни архитектурна среда.

Известни са новите български финалисти в дизайнерския конкурс за бельо

Известни са новите български финалисти в дизайнерския конкурс за бельо

Критерии, от които се ръководи журито във всяка от страните-участнички, както и членовете на престижното международно жури, са следните: иновативност и креативност при интерпретацията на зададената тема, индивидуалност и уникалност, естетика, качество на дизайна и реализацията, както и самото представяне.

Победителят в националния конкурс ще представи страната ни на световния финал в Лондон, по време на седмицата на модата през септември, като разходите ще се поемат изцяло от Triumph. . .

Известни са новите български финалисти в дизайнерския конкурс за бельо

www.triumph-inspiration-award.com

www.triumphinspirationaward.com

www.facebook.com/inspirationaward

Снимки:

1 - 3. Част от творбите представени на предварителната селекция на конкурса „Triumph Inspiration Award” 2010

4. Журито, което избра българските финалисти за дизайнерския конкурс „Triumph Inspiration Award” 2010 - проф. Любомир Стойков”, г-жа Дора Момекова, г-жа Дора Блек-Хемплер и Мария Георгиева (от ляво на дясно).

Фото: © От игла до конец

Чети повече във Fashion Lifestyle Magazine