Да преборим „портокаловата кожа” заедно с
Eucerin® pH5 Firming Lotion

Новият стягащ лосион намалява появата на „портокалова кожа”
при жени с чувствителна кожа


„Портокаловата кожа” е основен проблем на 82% от дамите по света. Бедрата, ханшът и коремът са най-честите причини за безпокойство, когато става въпрос за „портокалова кожа”1. Жените твърдят, че не харесват бедрата си, когато са отпуснати или заради появата на трапчинки от „портокаловия ефект”.2 Това е козметичен проблем, който засяга, както слабите, така и по-пълните дами и ги кара да харчат повече от 1.3 милиарда евро годишно за кремове и лосиони в търсене на лекарството-чудо. Наскоро Eucerin® пусна на пазара дневен стягащ лосион, за който е медицински доказано, че намалява появата на „портокалова кожа" и е специално пригоден за жени с чувствителна кожа, които търсят наистина ефективно и нежно към кожата решение.

Женският проблем „портокалова кожа”
„Портокаловата кожа” се дължи на специфичната анатомична структура и поведение на женските мастни клетки и съединителната тъкан. Тези клетки често изскачат на повърхността на кожата като й придават класическия „портокалов ефект”. В най-общи линии мастната тъкан при жените формират около 20–30% от телесното тегло. При мъжете този процент е едва 15-20%. Съединителната тъкан при жените разделя подкожната тъкан на лобули подобни на вертикални нишки. Тъй като те са еластични, натрупаните мастни клетки (адипоцити) се движат по-лесно между тези нишки, като по този начин деформират съединителната тъкан. Те се разсейват в подкожната тъкан и изпъкват при леко притискане на кожата като й придават вид на пореста “портокалова кора”. Дерматологични изследвания са показали, че засегнатите участъци от кожата имат по-високо съдържание на захарни молекули (гликозаминогликани), които съдействат за задържането на вода в тъканта.

Не е лекарство, но разликата е забележима
Въпреки че няма начин да се промени тoзи полово-определен, хормонално обусловен модел, дерматолози изследват две субстанции, които със сигурност подобряват вида на “портокаловата кожа” при локално приложение – ретинол и аминофилин. При изследванията ретинолът показва невероятен ефект: подобрява производството на колаген в кожата, намалява разграждането на колагеновите влакна и подобрява микроциркулацията.

С какво е различен Eucerin® pH5 Firming Lotion
" Не бихме искали да разочароваме жените с просто още един крем или лосион, който обещава много, а не се справя в голямата конкуренция," обяснява Майкъл Рудник международен продуктов мениджър за линията Eucerin® Sensitive Skin, “Затова и решихме да не представяме поредния стягащ лосион против “портокалова кожа” без да имаме отлични научни доказателства за ефективността му."

Новият Eucerin® pH5 Firming Lotion, най-накрая успя да посрещне тези изисквания. Дерматологичните изследвания доказват значимо намаляване на обиколката на бедрата, ограничена поява на „портокалова кожа” и стягане на кожата след двумесечно ежедневно приложение. "Все още не обещаваме, че жените могат да се отърват от „портокаловата кожа” само с помощта на един крем за два дни или седмица ", добавя Рудник, "но ние успяхме да създадем едно много ефикасно решение за дългосрочни ежедневни грижи."

Изключително добре поносим при чувствителна кожа
Активната съставка в лосиона е чист ретинол, който е специално капсулиран в циклодекстрин. В този вид той подобрява поносимостта на кожата като същевременно повишава ефективността си до 50% в сравнение със "свободния" ретинол. Клинично изследване в множество центрове, проведено от 180 дерматолози и повече от 880 жени с чувствителна кожа, е показало забележителни резултати - 99% от доброволците са оценили поносимостта от кожата като”много добра” или “добра”.

Митове за „портокаловата кожа”

Няма чудодейно лечение за портокалова и отпусната кожа. Кремове и лосиони, за които се твърди, че имат подобен ефект и то за кратки срокове могат само да доведат до краткотрайно намаляване на целулита. Единствено програма от дълготрайна ежедневна грижа в комбинация с балансирана диета, редовни упражнения, масажи и здравословен начин на живот може да направи ефекта траен и забележителен.

Хранене и тегло
По принцип „портокаловата кожа” не се получава с качването на килограми. Дори много крехките и слаби жени страдат от това състояние на кожата. Въпреки това внезапното качване или загуба на тегло, както и увеличаването на мазнините в тялото могат да допринесат за развитието на „портокалова кожа”. Доказано ефективна при борбата с „портокаловата кожа” е комбинацията между дългосрочна балансирана диета и редовни физически упражнения. Хранителният режим включва ограничаване на приема на мазнини от животински произход и солта, за сметка на консумацията на плодове и зеленчуци (заради течностите и витамините, които съдържат).

Упражнения
Що се отнася до физическите упражнения е желателно да се избират т.нар. спортове за издръжливост, при които натоварването не е интензивно, но е с дълга продължителност (поне 45 минути) - колело, бягане, планински туризъм, плуване, ски-бягане и т.н.

Масажите
Нанасянето на дневния стягащ лосион с масажни движения спомага за усилване на микроциркулацията в засегнатите части на тялото. Препоръчва се още третиране с топла и студена вода. Ръчният лимфен дренаж е полезен, но да не се прилага често. Това е много деликатна масажна техника, която се състои главно в стимулиране на кожата и намиращите се под нея лимфни съдове. Целта му е да се разнесе флуидът за разлика от традиционния масаж, който е концентриран на мускулите и по-дълбоките тъкани.

Здравословен начин на живот
Прекаленото излагане на слънце нарушава еластичността на кожата и по този начин спомага за образуването на целулит. Уврежда клетките с помощта на свободните радикали. Полезни са умерените слънчеви бани с подходяща UV защита.

Стресът предизвиква отделянето на кортизол – собственият кортизон на тялото – като по този начин допринася за задържането на течности.

Последно, но не по значение е отказването от цигарите. Никотинът засилва отделянето на колегенези – ензими, които разграждат колагеновите нишки. По този начин се засилва появата на „портокаловата кожа”.

Сладка борба с „портокаловата кожа”

Доктор Хауърд Мурад известен американски дерматолог, който предлага скъпа линия продукти за грижа за кожата, издаде бестселъра “Решението на проблема с целулита”. Като всеки сериозен дерматолог той признава, че колкото и полезни да са някои терапии с локално приложение, ефектът им е почти нулев ако не се прилагат в комбинация с другите. Затова той представя специална диета. Една от неговите рецепти се нарича Антицелулитен коктейл и засега е най-вкусният начин срещу портокаловата кожа:

1 чаша сок от нар (неподсладен)
1 чаша соево мляко
1 чаша боровинки (пресни или замразени, но неподсладени)
1 с.л. лецитин на гранули
1 с.л. брашно от ленени семена
2 с.л. сушени годжи (ако имате)
3 - 4 кубчета лед, може натрошен (по желание)
Екстракт от Stevia (по желание за подслаждане)

Всички съставки се поставят в миксер и пасират. Пие се поне веднъж седмично.


Eucerin® pH5 Стягащ лосион е предназначен за чувствителна кожа на тялото. Той има ефективна ежедневна грижа срещу отпускане на кожата и появата на „портокалова кожа”. Клинично е доказана ефикасността и съвместимостта му дори при много чувствителна кожа.

Действие:
Съдържащият се във формулата чист Retinol подпомага клетъчната активност и повишава производството на колаген.
Чистият Retinol е капсулиран в Cyclodextrin, което:
гарантира много добрата поносимост от чувствителна кожата
осигурява дълготрайно действие върху проблемните зони
Високата концентрация на Glycerin осигурява на кожата интензивна хидратация.
Бързо се абсорбира от кожата.

Резултат:
Видимо намалява следите от „портокалова кожа”.
Кожата е чувствително по-гладка, стегната и еластична.

Препоръки за употреба:
Нанася се два пъти дневно с леки масажни движения върху бедрата, ханша и корема.


1. GFK: Грижа за красотата, Жени, Европа (125.764 жени)
2. BDF Проучване на пазара