Защо жените мислят, че са дебели


Защо жените мислят, че са дебели Понякога се случва дори и най-слабите жени да застанат пред огледалото и да кажат: "Боже, не ме ли прави тази рокля дебела?". Ето защо няколко британски учени решили да открият защо жените мислят, че са дебели.

След редица изследвания и проучвания, преподаватели от Юнивърсити колидж в Лондон открили, че образът на тялото, който се прожектира в мозъците ни, когато се погледнем в огледалото, е "напълно изкривен" и е 2/3 по-широк от обикновено. Ето защо учените смятат, че тяхното откритие обяснява защо слабите жени мислят, че са дебели.

Същото се наблюдава и при мъжете, но при тях не се забелязва толкова ясно, тъй като дамите са значително по-чувствителни за някои части на тялото си.

"Някои хора се поглеждат в огледалото, получават прожекцията на тялото си и си казват, че не са дебели. Всичко е свързано с мозъка и психиката ни. Това е правилният начин на мислене", коментира един от съставилите изследването учени. Изследователите изготвили резултатите след редица тестове с доброволци. По този начин те създали "карта" на мозъчната представа за човешкото тяло, която по-късно сравнили с действителните размери и форми на телата ни.

След края на изследването, учените установили, че разстоянието между показалеца и палеца на ръката според мозъка е 69% по-голямо от действителната дистанция между тези два пръста. /БГНЕС