Втори национален конкурс "Най-добър SPA масаж"


На 25 април, в рамките на изложението Arena Professional TRADE в ИнтерЕкспо Център се проведе вторият национален конкурс "Най-добър SPA масаж".

Журито с председател доц. Лейла Крайджикова, почетен председател доц. д-р Тодор Краев и членове Милчо Войников и д-р Пламен Труканов оцениха участниците и избраха победителите.
Трето място спечели Валентин Мирчев от спортен център Оазис. Той показа терапия, която е съчетание от Юмейхо, класически и спортни похвати, съединително тъканен масаж, сегментарен масаж. Техниката цели да се намести физическия център на тежестта и да се усили лимфния дренаж. Валентин Мирчев получи грамота, комплект кърпи от „Софтекс Интериори” и едногодишен абонамент за списание за салони Арена на красотата.

Най-добър SPA масажНай-добър SPA масаж

Призът за второто място спечели Димка Милушева от СПА център Двореца. Тя демонстрира терапията Небесна дъга - чувствен, ревитализиращ, релаксиращ масаж на усмивките. Техниката включва стречинг похвати, пасивни раздвижвания, дълбок лимфен дренаж, стимулиране на точки по меридиани и хармониране на енергиите по чакри. Димка Милушева също получи грамота, комплект от серията ECO SPA от Лидера Груп и едногодишен абонамент за списание за салони Арена на красотата.

Победителят в конкурса е Иван Николов от Hotel Premier Luxury Mountain Resort в Банско. Той впечатли журито с релаксиращия Nirvana СПА масаж и използването на разнообразни техники и похвати. Иван грабна и голямата награда на конкурса - модерна, сгъваема, компактна и комфортна масажна кушетка с дървена конструкция, регулируема височина и пълен комплект принадлежности, осигурена от "Spa Realia", грамота и едногодишен абонамент за списание за салони Арена на красотата.

Най-добър SPA масажНай-добър SPA масаж

За най-нестандартен масаж списание "Арена на красотата" награди кралския масаж с яйце на Димитър Попов от галерия за масажи Рудраакша с абонамент и комплект кърпи от "Софтекс Интериори". Съорганизаторът на конкурса, списание "Баня и СПА" избра за най-атрактивен нубийския масаж с тесто, който показа Зоя Тодорова от СПА хотел Шипково.

Докато журито оценяваше състезателите от Медицински колеж „Й.Филаретова” София, студенти от специалността „Масажисти с увредено зрение” демонстрираха уменията си. Те дойдоха с призив и молба към бюти бранша и обществото - да им се даде шанс да могат да изкарват парите си сами и да се реализират. Те се обучават три години и придобиват образователно квалификационна степен професионален бакалавър Въпреки че са само първи и втори курс те впечатлиха публиката с техниката си на работа, а фирма Динамика 2000 веднага им предложи работа.

Най-добър SPA масаж

Тази година на втория национален конкурс по СПА масаж се явиха 21 кандидати. Едно от условията за участие беше масажистите да притежават държавно признати сертификати и образование. Допускаха се и масажисти, които не притежават специално образование, но условието беше да имат завършено средно образование, да са доказали владеене на практически масажни умения и да са завършили обучителен курс.

Съзтезателите бяха разделени на групи, а сред най-интересните техники и терапии, които показаха са масаж с портокалов мед, аромотерапия ”Ухание от Изтока”, масаж с елементи от тай-йога масаж, движения с вулканични камъни, енергиен масаж, ЮМЕЙХО, бамбуков масаж и масаж с ягоди, шампанско и сметана.