Мис България 2010 е чаровна брюнетка

21-годишната чаровна брюнетка Ромина Андонова от София обра повечето награди на провелия се на 23 април конкурс за красота "Мис България 2010", съобщиха организаторите.

Красавицата, завоювала вниманието на журито и публиката, спечели също и специалните награди "Лице на зехтин Родон" и "Мис Симетрия". Освен престижната корона, Ромина спечели и правото да представи страната ни на световния финал "Мис Свят 2010".

Мис България 2010 е чаровна брюнетка

На второ място компетентното жури, с председател Жени Калканджиева - Манова, класира 22-годишната пловдивчанка Яна Чинкова. Блондинката вече е известна на широката публика като едно от лицата на прогнозата на времето по телевизия Про.бг. Тя е и носителка на приза "Мис Пловдив 2009", годеница е на футболиста от ЦСКА Александър Бранеков.

В Пловдив отлетя и третата корона на конкурса "Мис България 2010" - при 21-годишната огнена червенокоса хубавица Зорница Стойчева. Участничките в конкурса получиха множество изненади, сред които подаръци от „Ice watch”, „Oriflame”, „Kwiat”, „Милмекс” и др.

Посетителите на www.bliasak.com избраха за „Лице на Блясък” 20-годишната Лорета Георгиева от Дупница. Професионална фотосесия и изработване на моделски бук спечелиха близначките Марияна и Мартина Шопови, които си поделиха специалната награда „Лице на C. Ice”. Фотосесии на екзотични места в чужбина осигури Lead Step Hotel Investment на Евелин Соколова, Лорета Георгиева и Паолина Цонева.

Мис България 2010 е чаровна брюнетка

„Мис България 2010” протече в стандартните три дефилета – специално изработени след конкурс от студенти на НБУ модели, бански костюми Lisca, очила Kwiat и Daris Shoes и тоалетите на Fede fashion studio. Талантливата Зорница Дичева спечели специалната награда за млад дизайнер на конкурса – модна фотосесия с авторски тоалети в сп. „Космополитън”. Водещи на събитието бяха Драго Симеонов и Деси Тенекеджиева, а в програмата участие взеха Младежки национален отбор по спортна гимнастика и Моникс.

„Мис България 2010” е завършила специалност „Графичен дизайн” в Професионална Гимназия по Полиграфия и Фотография. В момента е във втори курс, специалност „Биология”, в СУ „Св. Климент Охридски”, но тежка травма от падане с АТВ я принуждава да прекъсне по медицински причини. Вече напълно възстановена, тази есен Ромина ще се завърне към редовните си учебни занимания. Най-красивата българка на годината много обича животните, в гардероба й няма място за дрехи от естествена кожа, а в дома си отглежда две костенурки. От 4 години се занимава професионално с модерен балет – танцува в балет „Магия”. Като дете е тренирала карате и волейбол. Част от детска вокална група „Бон бон”, новата „Мис България” е пяла на една сцена със звезди като Георги Христов, Росица Кирилова, Нели Рангелова и Орлин Горанов, но се отказва от пеенето заради подготовката й за кандидатстване в ПГПФ, предаде БГНЕС.

Водещи на събитието бяха Драго Симеонов и Деси Тенекеджиева. Запис на конкурса ще бъде излъчен тази неделя от 16 ч. по Нова телевизия.